Ha érteni akarod a világot – bátor dokumentumfilmek

2013. március 16.

Negyven nemzetközi és hazai dokumentumfilmet vetítenek az ELTE Társadalomtudományi Karának március 20-án induló V. Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválján, ahol most is a társadalmi kérdésekhez bátran közelítő filmeké a főszerep. Az érdeklődők számos ingyenes vetítésen és programon vehetnek részt.

„Ha érteni akarod a világot…” címmel a budapesti Toldi és Kino mozikban rendezi meg ötödik alkalommal az idén 10 éves ELTE TáTK nemzetközi dokumentumfilm fesztiválját. A programba beválogatott 40 film között 11 magyar alkotás kapott helyet.

Egy filmet különösen ajánlunk a Marie Claire olvasóinak figyelmébe, az About Face – Supermodels: Then And Now című amerikai dokumentumfilm a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek címlaplányairól szól – mi történt velük, hogyan emlékeznek a divatiparban eltöltött vad évekre, hogyan vélekednek a szépségről, öregedésről, plasztikai műtétekről?

A fesztivál idei vendége Dánia, így a programban 6 dán alkotást (The Act OF Killing, Love Addict, Ballroom Dancer, The Human Scale, The Ambassador, Village At The End Of The World) láthatunk. A fesztivál vendége lesz Mads Brügger, a dán botrányrendező, aki az afrikai diplomácia korrupt világát kifigurázó The Ambassador vetítése után előadást tart módszertanáról.

A fesztivált március 24-én Timo Novotny osztrák rendező Trains Of Thoughts című filmjének speciális vetítése zárja. A rendező a bécsi dub-triphop-elektronika zenekar, az itthon is népszerű Sofa Surfers tagjaival élőben remixeli saját alkotását.

A fesztivál időpontja: 2013. március 20-24.

Részletes program: https://dl.dropbox.com/u/7688498/haerteniakarod_2013.pdf

http://www.facebook.com/haerteniakarodavilagot