Tűsarok és kerekes szék

2013. március 18.

A második kerekes székes szépségversenyen a húszéves Vasas Vanda fejére került a korona, aki a verseny során azt nyilatkozta: teljesen mindegy, ki győz, ugyanazért az ügyért vannak itt. A döntősök bemutatkozó filmjeikben elmondták: nagyon élvezték, hogy profi sminkes, fodrász, valamint Nánási Pál fotós foglalkozott velük. A versenyen két fiatal tervező ruháit, La Fragile-t és Ooh my deert viseltek.

Vasas Vanda

A jelöltek szemmel láthatóan élvezték a versenyt, lendületesen mutatták be a koreográfiát és mosolyogva gurultak végig a kifutón. Ez az életvidám, pozitív kisugárzás számomra leginkább a huszonnégy éves budapesti Ivanova Daniellán látszott, aki kommunikáció és médiatudomány szakos egyetemi hallgató. Vasas Vanda is humorral kezelte a konferanszié, Pataki Zita egyik, kissé suta kérdését, hogy mennyiben változott meg az élete, amióta nemrégiben – öt hónapja – kerekes székbe került. „A baleset rosszul érintett, de sok jó is történt velem azóta. Megtaláltam a párom, Budapestre költöztem, és nem kell suliba járnom” – viccelődött Vanda az eredményhirdetés előtt.

A zsűrinek nem lehetett túl könnyű dolga a győztesek kiválasztásában. A döntőbírák közt helyet foglalt Orosz Barbara műsorvezető, Szekeres Pál helyettes államtitkár és paralimpiai bajnok és Varga Katalin, az előző év kerekes székes szépségkirálynője.

A legsportosabb hölgynek járó díjat Ferenczi Tündének ítélték, amelyet dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár adott át. A harmadik helyezett Almási Nikolett, harmincegy éves szentendrei anyuka lett, a második helyen a „tündérhajú” Váczi Anita végzett. Ő Miskolcon él, huszonhét éves, egyedül neveli hatéves kisfiát, nem mellesleg a TVSE színeiben kajakozik.  A Miss Colours Hungary idei győztese pedig Vasas Vanda lett, aki a közönségdíjat is elnyerte.

Nemes gesztus a szervezők részéről, hogy a tiszteletjegyek összegével a Pető Intézetet támogatják.

Szerző: Fodor Réka, a Sanoma Médiaakadémia hallgatója