Pályázz, és nyerj – Idén is segítünk!

2013. április 02.

A Marie Claire 2013-ban is pályázatot hirdet. Anyagi támogatással és megjelenési lehetőséggel szeretnénk segíteni olyan vállalkozásokat, projekteket, ötleteket, amelyek mások életére is pozitív hatással vannak. Pályázz te is!

Tavalyi kampányunk nyertesei


KITELJESEDÉS – Kampány A Nőkért 2013 címmel pályázatot hirdettünk idén is (a részletek itt), amelyre magánszemélyek jelentkezését várjuk. Jó ötleteket, hasznos projekteket, bátor és kitartó magyar nőket szeretnénk segíteni és díjazni, akik sokszor az idejüket és az energiájukat nem kímélve dolgoznak kisebb-nagyobb közösségekért.

A Marie Claire évek óta igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a pályázó nők valóra válthassák a terveiket. Megkértük tavalyi nyerteseinket, pár mondatban foglalják össze a tapasztalataikat, és mondják el, szerintük miért érdemes 2013-ban pályázni, fáradozni, tervezni és kitartóan küzdeni a céljainkért.

MOGYORÓSI KATALIN, 2012-es kampányunk Törődj a művészetekkel! kategóriájának nyertese:
„Hogy miért volt érdemes jelentkezni a kampányra? Mert bizonyossá vált számomra, hogy amiben őszintén hiszek, az valóra válik. Mert nem elég álmodozni, tenni is kell az ügy érdekében, és ha szembejön a lehetőség, akkor azt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Mert a forgatókönyvet mi írjuk! A 2013-as kampány is egy lehetőség, eszköz ahhoz, hogy közelebb kerüljünk az elképzeléseink megvalósításához. Mindenkinek azt kívánom, hogy bízzon magában, és valósítsa meg a vágyait. Csak ez számít!”

LAKOS NÓRA, tavalyi kampányunk Törődj a gyerekekkel! kategóriájának nyertese:
„Hatalmas élmény volt a gyerekek, a mentősök és a színházi emberek számára is a Grund Kölykök elsősegélynyújtással összekapcsolt színházi programja. A nyári tábor, a workshop és az előadás is nagy siker volt. Sőt májusban egy újabb előadást tervezünk, ahol adományokat is gyűjtünk majd a mentősök számára, a gyereknézők pedig játékokkal járulhatnak hozzá a mentőautók gyerekbarát kialakításához. A Marie Claire által nyújtott támogatás sok többletlehetőséget nyújtott a programok színvonalas megvalósításához, amiért nagyon hálásak vagyunk!”

VAJDA RÓZA, 2012-ben a Törődj a nőkkel! kategóriában volt a legjobb pályázat az övé:
„Azért volt jó pályázni, mert már önmagában is jólesett átgondolni és strukturálni az addig szabadon futó projektemet. Mert izgalmas eséllyel pályázni, tudva, hogy a legkülönbözőbb innovatív és progresszív ötletekre, kezdeményezésekre vevő a Marie Claire. És mert végül is nyertem. Nemcsak pénzt, hanem publicitást és bátorítást is kaptam, hogy érdemes volt egyedül nekivágni a projektnek, majd pályázni vele, plusz új ismeretségekre (bíráló, szerkesztő, többi pályázó) és kellemes élményekre (fotózás, közös kávézás) tettem szert.”

PETRIK BERNADETT, Törődj a környezettel! kategóriában nyert tavaly:
„Azért ezt a témát választottam, mert úgy éreztem, a környezettudatosságra nevelésben nagyon jó alkalom nyílik arra is, hogy a helyi közösséget összefogjam. A pályázat elnyerésével lehetőséget kaptam arra, hogy kapcsolódási pontokat teremtsek ahhoz, hogy az eltérő életvitelű, életszemléletű lakosság egy közös cél érekében összefogjon. Amikor a programtervemet összeállítottam, az igazat megvallva nagyon izgultam, mivel a közművelődésben dolgoztam, de már öt éve itthon voltam kisgyermekes anyaként, a munkába való visszatérés küszöbén. Azzal, hogy nyertem, lendületet és esélyt kapott a kezdeményezésem, és úgy tudtam felkeresni a faluban élőket, illetve az önkormányzat képviselőit, hogy elmondhattam: van egy-két ötletem, már nyertem is hozzá anyagi támogatást, csak pár dologban szeretnék segítséget kérni. Tulajdonképpen még engem is meglepett, mennyire nyitott volt mindenki a programjavaslataimra, mennyire gördülékenyen tudtam megvalósítani a terveim egy részét. Végül, de nem utolsósorban olyan önbizalmat – szakmai megerősítést – kaptam, amely sokat segített abban, hogy könnyebben térhessek vissza gyerekvállalás után a munkámhoz.”

FEKETE HAJNALKA, Törődj az egészséggel! kategóriánk tavalyi díjazottja:
„Olyan tervekhez kaptam kezdőlökést, amelyeket önerőből nem, vagy csak nagy lemondások és nehézségek árán tudtam volna megvalósítani. A támogatással visszaigazolást nyertem arra is, hogy jó úton indultam el ebben az anyagias világban, ahol gyakran furcsán néznek
mindazokra, akik egy olyan célért küzdenek, amely mellett mások gyakran elmennek.”

További információk:

Bővebb infó tavalyi nyerteseinkről

Az idei zsűri

Az idei pályázat részletei