Felolvasóest a Könyvfesztiválon

2013. április 10.

Szabó Győző és Anger Zsolt olvasnak fel Junot Díaz dominikai–amerikai író Így veszíted el című kötetéből a Könyvfesztivál 0. napján. A Pulitzer-díjas Díaz napjaink egyik legolvasottabb szerzője.

Az idei Könyvfesztiválon (április 18-21.) vehetjük először kézbe magyarul Junot Díaz dominikai–amerikai író Így veszíted el című kötetét. Az 1968-as születésű, Pulitzer-díjas Díaz napjaink egyik legolvasottabb szerzője, aki szépirodalmi szintre emeli a dominikai gettók utcai szlengjét, vulgáris, bátor, költői sorai pedig 21. századi megvilágításba helyezik a női történetek másik oldalát. Mit gondol a férfi a nőről? Hogyan vadászik? Hogyan versenyez? Hogyan veszít?

Junot Díaz kötete egymáshoz kapcsolódó történetek füzére, melyek középpontjában a szerelem áll, csak más-más jelzővel: szenvedélyes, tiltott, haldokló, anyai. A szerelem pedig maga is „idegen” egy idegen földön, hiszen New Jerseybe szakadt dominikaiak közösségében járunk, akik gyötrelmesen próbálják összekapcsolni a két világot, hogy életteret találjanak maguknak. Az energikus és ötletes, gyengéd és humoros szöveg elénk tárja az emberi szív határtalan sóvárságát és elkerülhetetlen gyengéit.

A Cor Leonis Kiadó a Könyvfesztivál 0. napján egy felolvasóestet is tart, a provokatív, szókimondó, macsó világot bemutató könyvből Szabó Győző és Anger Zsolt olvasnak majd fel.

Időpont: 2013. április 17., 19 óra, Ellátó kert