A legnagyobbaknál tanulhatnak a magyar tehetségek

2013. május 01.

A kreatív és tehetséges fiataloknak hirdet ösztöndíjat a Bridge Budapest, a Szilícium-völgy sikeres magyar üzletembereinek non-profit szerveződése, melyet a négy világsikert elért cég – a LogMeIn, a Prezi, a Ustream, és a Seagate Technologies – vezetői hoztak létre.

„Magyarországon túl gyakran találkozunk olyan emberekkel, akik nem mernek hinni magukban – de ez nem visz előre. Tudjuk, hogy az optimizmus önmagában nem elég a világ megváltoztatásához. Ám enélkül semmilyen fejlődés nem képzelhető el. Azért hoztuk létre a Bridge Budapestet, hogy inspiráljuk és arra ösztönözzük a fiatalokat: merjenek álmodni és az álmaikat megvalósítani. Tudjuk, hogy ez ma Magyarországon még szokatlan hozzáállás, de azt is látjuk, hogy pozitív jövőkép nélkül képtelenség érvényesülni a világban” – mondta Árvai Péter a szervezet elnöke, a Prezi társalapítója és vezetője.

A szervezet a marketing, a sales, a számítógépes tudományok és a dizájn területe iránt érdeklődtől várja a jelentkezéseket, akik a sikeres, több lépcsős felvételi után, 1-3 hónapos gyakornoki időt tölthetnek el a Facebook, a Twitter vagy a SoundCloud irodáiban. A pályázóknál életkori megkötés nincs, és az egyetemi diploma hiánya sem kizáró ok.

„Arra vagyunk kíváncsiak, hogy a jelentkezők mennyire egyedien és kreatívan oldanak meg kihívásokat. A kiválasztás több körben zajlik, személyes találkozók és feladatok is segítenek abban, hogy megtaláljuk azokat a fiatalokat, akik az ösztöndíj során megszerzett élményeiket majd tovább adhatják azoknak, akik nem ismerik az új lehetőségeket, és akik nem gondolnak arra, hogy az álmok megvalósíthatók, üzletet is lehet és érdemes rájuk építeni” – teszi hozzá Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője.

A jelentkezéseket 2013. május 6-ig várják a bridgebudapest.org oldalon.