Telefonos segítség siketeknek

2013. május 13.

A siketek érdekérvényesítését segítő Csend Hangja Klaszternek sikerült megállapodnia a Vodafone-nal, így a hallási fogyatékkal élők és rokonaik, barátaik kedvezményesen kommunikálhatnak egymással.

Weisz Fanni

„Mikor kicsik voltunk, anyának mindig fejtörést okozott, ha elengedett minket fagyizni vagy vásárolni a bátyámmal, hogy fog tudni elérni minket” – írja Weisz Fanni siket modell és szépségkirálynő Facebook-oldalán. Majd így folytatja „Egy halló gyereknél ez nem probléma, hiszen a szülő csak felhívja telefonon és máris kapcsolatban vannak. Minket felhívni nem tudott, hisz nem hallunk. Sms-t tudott ugyan küldeni, ám ha kártyánkról elfogyott a pénz, akkor nem tudtunk válaszolni neki. Nyilvános fülkéből sem tudtuk felhívni és kommunikációs nehézségek miatt a feltöltés sem volt egyszerű számunkra. Ezért mindig vándoroltunk egyik szolgáltatótól a másikig, hátha jobb lehetőséget találunk, de igazi megoldást egyik sem biztosított nekünk.” A Vodafone Hungary – összefogva a Csend Hangja Klaszterrel – most megoldotta ezt a problémát, így a hallási fogyatékkal élők és rokonaik, barátaik kedvezményesen kommunikálhatnak egymással.

„Magam már csatlakoztam, kedvezményesen vásároltam a telefonom, a családom halló tagjaival ingyen sms-ezünk, a család halló tagjai ingyen beszélnek egymással. A siket csomagban nagy az internet elérhetőség, így a neten keresztül korlátlanul videó-telefonálunk a tesómmal a Tango program segítségével. Már a halló barátaim is csatlakoztak, hogy kommunikálhassunk ingyenesen egymással” – írja Weisz Fanni. Semmi más nem szükséges a csatlakozáshoz mint egy siket barát, családtag, munkatárs ajánlása a Csend Hangja Klaszter felé, ők kiadják az igazolást, amivel a szolgáltató bármelyik szaküzletében megkötik a szerződést. Részletek itt.