Kultúrtitkok: Wolf Kati

2013. május 15.

Júniusi lapszámunk fotózásán csíptük el Wolf Katit, aki örömmel válaszolt néhány kérdésünkre, többek között a zene szeretetével és emlékezetes koncert élményeivel kapcsolatban.

Wolf Kati és fodrásza, Gepárd – a júniusi Marie Claire-ben
beavattak jó kapcsolatuk titkába (Fotó: Sárosi Zoltán)


Melyik együttesért, énekesért rajongtál gyermekkorodban? Édesapád, Wolf Péter Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, milyen hatással volt a zenei ízlésedre?

Mindig sokféle és minőségi zene szólt otthon, Earth Wind and Fire, Barbra Streisand, Chicago, Whitney Houston, Michael Jackson, főleg amerikai zenék. De nagyon szerettem hallgatni azt is, amikor apukám komponált. Ült a zongoránál, és csodaszép dallamok, zenék jöttek ki a dolgozószobából. Anyukám is zenész, és a nagyszülők, a rokonság körében is sokan mozognak ezen a pályán, bár főleg komolyzenészként. Nagyon színvonalas zenei közegben nőttem fel, és nagyon sokat számított, hogy zenészként végeztem a főiskolán. Ez is egy szakma, amelynek a csínját-bínját meg lehet tanulni.  

Fel szoktál figyelni a filmzenékre? Van olyan, amit különösen szeretsz valamiért?

Szenzációs filmzenék vannak, mindig nagyon dallamosak és gazdagon hangszereltek. Szoktam énekelni a koncertjeimen, májusban az Orfeumban lesz egy rajzfilm- és filmzenés estem. Gyermekkori kedvencem egyébként a Tündér Lala zenéje, ezért apukámat naponta többször nyaggattam, hogy játssza el nekem.

Milyen koncertekre szoktál járni? Van olyan előadó, akinek nagyon szeretnél eljutni a koncertjére, de még nem sikerült?

Sok isteni élményem van, például gyerekként voltam Bécsben Michael Jackson-koncerten, frenetikus show volt, eufóriában álltuk végig. A legutóbbi George Michael-koncert is fantasztikus volt, döbbenetesen jól énekelt. Koncertekre járni mindig nagy élmény, a nagy énekeseket, zenekarokat el kell menni megnézni. Nagy bánatom viszont, hogy a Queent és Whitney Houstont nem láttam élőben. 

Mivel foglalkozol mostanában?

Egy akusztikus műsort készítettünk az elmúlt hónapokban, zongora, gitár, ének szól csak, és nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen intimebb koncerthangulatot ennyire jól fogad a közönség. A saját dalaim, például a Szerelem, miért múlsz?, teljesen más színt kapnak. Az új dalomon pedig már dolgozunk, hamarosan hallható lesz.

Szerző: Inzsöl Júlia