Egy rockzenész hétköznapja – Czutor Zoltán

2013. május 23.

Czutor Zoltán énekes, zenész, a Belmondo együttes frontembere. Júniusi lapszámunkban őszintén beszél magáról, a családjáról és a terveiről. A kedvünkért most megmutatja hétköznapi arcát is: megnézhetjük, hogy telik Zoli egy napja.  

Fogselyem: A napot a fürdőszobai nagy tükör előtt kezdem. Szerintem a fogselyem fontosabb, mint a fogkefe, mert jobban tisztít és nem szárítja, vagy sérti fel úgy az ínyem, mint a mentolos fogkrémes fogkefe. Lehet, hogy őskori, de nekem bevált.

Simi etetése: Mielőtt elindulok otthonról, és a családom már ébren van, mindig együtt reggelizem velük. A reggeli babaetetés bearanyozza a napomat.

Virág: Csak néhány napig virágoznak a gyümölcsfák (ez éppen cseresznye). Nem is olyan rég, még derékig érő hóban jártam, így alig vártam már, hogy beszippanthassam a tavaszt. Nagyon feltölt a napfény és a virágillat.

Smink előtt: Megérkeztem a Marie Claire fotózására. A sminkes nem hiszi el, hogy a sok kencétől
csak leöregszik az arcbőröm. Szerintem egy vigyor és vastag csíkokban áll össze a smink… De meggyőzhető vagyok.

Smink: Meg lettem győzve.

Ebéd: Imádom a feleségem főztjét! Gulyásleves, sok hússal. Köret és kenyér nélkül. A pogácsát nem én eszem hozzá 🙂

Simivel: Ebéd utáni séta a babával. Imádom, ha hozzám ér! Remélem ő is imádja…

Próbahely: Az esti koncert előtt (is) itt találkozunk a zenekarral. Pakolás előtt nem árt egy kis zenei felelevenítés.

Busz: Ezen a hétvégén a Turbo zenekarral közösen koncerteztünk. A zenekari busz sokkal konszolidáltabb, mint azt a kívülállók gondolnák. Sehol egy örömlány, semmi füst, cserébe betegre röhögtetjük egymást.


Koncert: Ami előtte és utána van, az munka. Sok munka. A színpadon tartózkodás már maga a katarzis. A hírnév, a manírok nem érdekelnek. Csak ezért éri meg.

Alvás: Megint világos virradatkor érkezem haza. Csak arra gondolok, hogy nemsokára felkelek. Miért nem tudok egész nappalokat átaludni én is, mint minden normális rockzenész?