Férfitáska a századelő újrahasznosított anyagaiból

2013. június 05.

Időtlenséget sugalló, tartós anyagok ihlették az új férfitáska, a Benzol megálmodóit, amely rögtön két, különleges kollekcióval indul.


Az Original sorozat darabjai a 20. század első feléből származó mezőgazdasági zsákokból és puha marhabőr felhasználásával készültek, a Vintage kollekcióban pedig az 1920-70-es évek eredeti, felújított bőr táskái kaptak helyet. Valamennyi Benzol táska kézzel készült, egyedi darab.

Original: az alapötletet a régi, lenből készült terményes zsákok adták, melyeket tulajdonosukra utaló festett és nyomott feliratok, minták tesznek izgalmassá. A XX. század elején a családok ezekben vitték őröltetni terményeiket a malomba, ezért olvashatók a zsákokon személy- és településnevek. Az örökkévalóságnak készült zsákvászon anyagot puha marhabőr betétekkel és pántokkal kombinálták, a válltáskák, kézitáskák, weekenderek igényes fém szerelvényeket kaptak.

Vintage: megmentett bőrtáskák folyamatosan bővülő gyűjteménye. Teljesen kitisztítva, szerkezetileg megerősítve, de patinás felületüket megtartva várják új tulajdonosaikat a hatalmas utazótáskák, válltáskák, klasszikus aktatáskák. Az erős marhabőrből készült darabok izgalmas részletmegoldásaikkal, szegecseikkel a régmúltat idézik, funkciójukban azonban ma is tökéletesek. A kisebb válltáskákba telefon, pénztárca fér el, a nagyobbakban laptop, a régi bőrkofferekkel, weekenderekkel pedig egy hosszúhétvégére is elutazhatunk.

A Benzol táskák a www.benzolbag.com címen található webáruházban vásárolhatók meg.