Dizájn reggelire (második rész)

2013. június 07.

Már nemcsak a kávéfőzőnk lehet a kedvenc konyhai kiegészítőnk, a reggelihez tartozó egyéb tárgyak is „megszépültek”, hogy színt hozzanak az ébredés óráiba. Reggelire fel!

Fali vagy összecsavarható pirító
A pirítósunk például egyenesen a falról is belecsusszanhat tányérunkba, ha a Slim Toastert használjuk, de ha valami ennél is praktikusabbra vágyunk, ott a „Halo” névre keresztelt pirító, amely alig vastagabb egy papírlapnál. Használatához elég a kenyérszeletet rátenni a felületre, majd ráhajtani a „fedelét”, és amint a kenyér formája pirosan rajzolódik ki, kész is a ropogós reggelink. Ezután pedig, ha szeretnénk, ezt is felakaszthatjuk a falra, de össze is csavarhatjuk, hogy még kevesebb helyet foglaljon. Az eddigi legrugalmasabb pirító.

 

Teaidő
És miután sokan nem a jó erős feketére esküsznek reggelente, hanem egy friss, élénkítő teára, rájuk is gondoltak a dizájnerek. Választhatunk például olyan teafőzőt, amely pont úgy néz ki, mint egy szép homokóra. Miután az egyik rekeszébe beletettük a teafüvet, a megfelelő időtartam beállítása után megfordíthatjuk a „teaórát”, és akárcsak a homok a homokórában, a tea is úgy fog lefolyni a készülék alsó részébe.

Pengtaodesign

Kirobbanó tojások
Ha szeretjük a főtt tojást, akkor ez az eszköz a mi reggeli szokásainkhoz lett kitalálva. 4 tojást helyezhetünk el benne, majd a megfelelő mennyiségű vizet kell öntenünk az tojástartók alatti tálcára. Végül állítsuk be a hőmérsékletet, aztán adott idő lejárta után egyszerűen kiugranak a tojások a tartójukból, majd – óvatosan, mert forróak! – kiemelhetjük őket egy fogóval.

Tervezte: Lo Chi Di

Friss narancslé tekerésre (Orangin Citrus Squeezer)
Végezetül itt egy narancs- és citromfacsaró, amely 2009-ben a nívós reddot dizájn díjat is elnyerte. A logikája leginkább az asztali ceruzahegyezőkére emlékeztet, ami még vidámabbá teszi a használatát. Beletesszük a félbevágott citrusfélét, majd néhány tekerő mozdulat mellett figyelhetjük, hogyan csorog le a C-vitamin a reggelinkhez.

Szöveg: Gönczi Petra
Dizájn reggelire (első rész)