Dallamos nyelv, mennyei ételek, csodálatra méltó dizájn. Néhány dolog, ami miatt rajongunk az olaszokért. A Marie Claire talált friss híreket a nyelvtanulás, a főzés és a lakberendezés területén is.

Fotó: www.alternapoli.com


Nyelvtanulás (és nyaralás)
Komoly főnyeremény vár arra a szerencsés játékosra, aki megnyeri a Pisai Nyári Egyetem honlapján meghirdetett kvízjátékot. A fődíj egyhónapos nyári egyetemi kurzus Pisa városában, szállással és kedvezményes menzai ellátással (az olaszországi menzák menüjére nemigen szoktak panaszkodni a diákok.) A nyereményjáték április 27-ig tart.

A Studio Italia olasz nyelviskola és a Pisai Egyetem megállapodása alapján idult nyelvi kurzusok azokat érdekelhetik, akik más olaszországi nyelvtanfolyamokhoz képest kedvező áron, Magyarországtól nem túlságosan messze, és meglepetések nélkül, biztonságos körülmények között szeretnének olaszul tanulni.

Fotó: Studio Italia

A programról és a nyereményjátékról részletesen a http://www.pisaiegyetem.hu/ oldalon olvashatsz.

Főzés (és utazás)
Az Essencia főzőiskola kurzusain magyar és nemzetközi fogásokat egyaránt megismerhetünk. Természetesen a tananyag része a világ egyik legnépszerűbb konyhája, az itáliai is. Kiripolszki István április 19-én (az olasz alaptészták helyett) különleges pastákkal kápráztatja el a kiskuktákat. Ahogy a szervezők ígérik, a foglalkozás pepecselős lesz. Nem is csoda, a csíkos tésztát, a lila burgonyából gyúrt gnocchit és a piros tagliatellét nem lehet elkapkodni. Egy héttel később az Olasz városok és emberek sorozatban Nápoly gasztronómiája kerül terítékre. Ezúttal bundában sült mozzarella és nápolyi spagetti lesz a menü, a desszert pedig a mennyei dél-olasz rumos sütemény, a baba.

Fotó: foodloversodyssey.typepad.com

A pontos időpontok, a részletek és a részvételi díjak az essencia.hu oldalon olvashatók.

Design (és hangulat)
Az olaszok a főzésen, a divaton és a focin túl a formatervezéshez is remekül értenek. Az olasz dizájnerek alkotásai világhírűek és világszínvonalúak, a formatervező cégek pedig a divatházakhoz hasonlóan évente vagy akár szezononként újabb és újabb kollekciókkal rukkolnak elő. A sztárok között is kiemelkedő az Alessi gyár. Termékei talán épp azért válhattak olyan népszerűvé, mert pofonegyszerűen működő szimpla használati tárgyak, de a dizájnerek nem engedték, hogy az egyszerűség a szépség rovására menjen.

Fotó: Mobili Mania

Az Alessi tavaszi újdonságai között egyaránt találunk izgalmas és praktikus konyhai kiegészítőket és dekoratív dísztárgyakat. Nem gyakori, de ezúttal lámpák, főként hangulatlámpák is szerepelnek az újdonságok között. Az Alessi termékei online is megrendelhetők, de aki szeretné kézbe venni őket, az térjen be a Mobili Mania bemutatótermébe (mobilimania.hu), az Aron Design Store-ba (aron-store.com), a VA Design-ba (vadesign.hu) vagy a szentendrei Palmettába (palmettadesign.hu).