The Broadway Songbook Malek Andreával

2013. június 13.
The Broadway Songbook – ez a címe annak a koncertnek, amelyen Oláh Kálmán zongorista-zeneszerző a Trio Midnight két másik kitűnő zenészével, Balázs Elemér dobossal és Egri János nagybőgőssel játszik. Az est sztárvendége: Malek Andrea.

A Trio Midnight stílusa elsősorban standardekre és Oláh Kálmán egyéni, különleges zenei világú kompozícióira épülő, a jazz anyanyelvének számító bebop-ot megőrző, ugyanakkor többféle irányzatot magába foglaló, kreatív contemporary jazz, melynek lényeges része a kollektív improvizáció.

A trió az alakulása óta eltelt 23 évben jelentős nemzetközi hírnévre tett szert. Már 1995-ben elsők lettek az egyik legfontosabb európai nemzetközi versenyen, a belgiumi Hoeilaartban, ahol Oláh Kálmán a legjobb szólista díját is megkapta. 2000-ben elnyerték a Magyar Rádió eMeRTon díját az év jazzegyüttese kategóriában. Az együttes sokoldalúságának köszönhetően számos rangos európai fesztiválon és klubban léptek fel világhírű szólistákkal.

Malek Andrea és a Trio Midnight több ízben nagy sikert aratott közös fellépéseiken, illetve Oláh Kálmán hangszerelőként is dolgozott Malek Andreával. Legutóbbi közös projektjükben Oláh Kálmán Michel Legrand slágereit dolgozta fel. A június 18-i koncerten például Leonard Bernstein, George Gerschwin, Cole Porter híres melódiái csendülnek fel a Duna Palota színháztermében.

Időpont: június 18., 19.30
Helyszín: Duna Palota, Színházterem