Reggeltől estig a napon

2013. július 08.
Hozd a legszebb formád nyáron is. A megfelelő felkészüléstől a napozás utáni teendőkig most mindent megtudhatsz a napvédelemről.

Reggeli
A narancssárga zöldségek, gyümölcsök béta-karotin tartalmuknál fogva segítik a barnulást – együnk reggelire sárgadinnyét, sárgabarackot, mangót, vagy igyunk répalevet. Válasszunk E-vitamin tartalmú ételt is tányérunkra, mint az olívaolaj, hogy elősegítsük a béta-karotin felszívódását. És ne feledkezzünk meg a C-vitamin antioxidáns hatásáról sem, hogy késleltessük a bőr öregedését. A napozók többsége akkor fejti ki optimális hatását, ha nem a strandon, hanem már előtte 20 perccel bekenjük magunkat.

Alapszabályok
A napozókat ne találomra válasszuk ki, hanem nézzük meg milyen a bőrtípusunk és annak megfelelően döntsünk. Segítségül feltettünk egy útmutatót a blogra – ez megmutatja, hogy mennyi ideig tartózkodhatunk a napon leégés nélkül. Győződjünk meg arról is, hogy a kiválasztott napozóban legyen UVA és UVB elleni szűrő is.

A bőr szépsége
Minél több időt töltünk a napon, annál jobban kiszáradhat a bőrünk. Válasszunk olyan napozót, ami a védelem mellett, 24 órán keresztül hidratálja is a bőrünket. Másik kedvencünk a napolaj, mert nemcsak hidratál, de gyönyörűen visszaveri a fényt, ettől bőrünk csillogó és egységes hatású lesz – a narancsbőr és egyéb bőrhibák kevésbé látszódnak a jól hidratált, fényes bőrön.

After sun
A barnulás igazi szakértői jól tudják, hogy a bőrápolás nem ér véget akkor, amikor lenyugszik a nap. Ilyenkor használjuk a napozás utáni termékeket, ezek nem egyszerű testápolók, különleges összetevőiknek köszönhetően, nyugtatják a bőrt és visszaadják nedvességtartalmát. Az éjszaka és a nyaralás alatt kifogott egy-két borongós, felhős nap is ideális arra, hogy megnyugtassuk, felfrissítsük a napsugárzásnak kitett bőrünket. Minél hidratáltabb és tápláltabb a bőrünk, a szép barnaság annál tovább tart majd a hazatérés után is.

+1 tipp:
Rövid útra mész? Kíméld meg magad a nagy és nehéz strandtáskáktól és válassz mini napozót. Még a repülőre is felviheted kézipoggyászodban.