Gyerekek letudva, indulhat a pihenés

2013. augusztus 01.
Gyerekkel, sőt gyerekekkel nyaralni mindig kihívás. Legyen bébi, kicsi, tini vagy kamasz, megfelelő körülmények és programok hiányában rémálommá válhat a jól megérdemelt vakáció. Viszont, ha olyan helyszínt választunk, ahol mindenki jól érzi magát, még az is előfordulhat, hogy mi szülők is pihenhetünk egy kicsit.

A jelszó: családbarát szálloda all inclusive ellátással. Sokáig külföldre kellett utaznunk, ha ilyen nyaralási formára vágytunk, ma már Magyarország is büszkélkedhet néhány, az egész család igényeit kiszolgáló szállodával. Egyik kedvencünk a nyugat-magyarországi Bükfürdőn találhatóDanubius Health Spa Resort Bük, amely idén nyárra egy jelentős fejlesztésnek köszönhetően all inclusive családi wellnessoázissá nőtte ki magát.

Az all inclusive fogalomba nemcsak a roskadozó büféasztal, a gyümölcs, a fagyi, a gyöngyöző pezsgő, a hűs sör és a zamatos bor fér bele, de a termál-, úszó- és élménymedencék is, mégpedig minden korosztálynak. Az új 20 és 50 cm mély gyermekpancsoló- és élménymedencében a legfiatalabb korosztály tagjai ismerkedhetnek a vízi élményekkel, majd folytathatják a játékot a szárazföldön, a szintén vadonatúj játszótéren, ahol fából készült játszóvár és játszóhajó szolgál a díszletül a játékhoz.

A nagyobb gyermekeket animátorok szórakoztatják, arcfestés, kézműves-foglalkozás, sportversenyek váltják egymást a programajánlatban. Ám ha esik az eső, vagy éppen sötét este van, akkor is folytatódhat a móka, a legapróbbakat a gazdagon felszerelt játszószoba, az elevenebbeket egész játékbarlang várja: csocsó, taifun, darts, rex, biliárd a klasszikus játékok közül, vagy Xbox és Wii a cyberrajongóknak.

És hogy mivel töltsék el a szülők az ajándékba kapott szabad időt? A pihenésen, olvasáson kívül kényeztető wellnesskezelések és számtalan sportolási lehetőség közül választhatnak attól függően, hogy mihez van kedvük. Egy személyes megjegyzés: a jó hangulathoz, a kellemes élményekhez a személyzet segítőkész, kedves hozzáállás is nagymértékben hozzájárul. A szállodában eltöltött hosszú hétvége során ezen a téren is csak pozitív tapasztalatokra tettünk szert családommal. A rövid nyaralás végeztével kisfiam megesketett, hogy jövőre is visszatérünk ide.