A Romani Design bemutatóján jártunk

2014. július 15.
A „My Identity – My Freedom" fantázianevet viselő kollekció az identitását bátran felvállaló és azt szabadon értelmező modern nőt állítja a figyelem középpontjába, aki kreativitását, életörömét tudatosan megéli és képviseli.

A tradicionális roma motívumokat és szabásmintákat újraértelmező és modern stílusjegyekkel ötvöző ruhák, a Romani Designtól már megszokott módon egyszerre formabontóak, egyediek, frissek és letisztultak. A Varga Erika által megálmodott ruhákat Diós Gabriella porcelán ékszerei, Varga Helena táskái és Süli Etelka dekorációi egészítették ki.
A legújabb kollekció darabjai is egy oktatási projekt keretén belül valósultak meg, melyben hátrányos helyzetű magyarországi és szlovákiai nők részesültek szabás-varrás képzésben. A projektet és az eseményt az Európai Unió Magyarország – Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007- 2013 támogatja.

A Romani Design márkanevet 2010-ben egy Akácfa utcai varrodából indította útjára Varga Erika tervező azzal a céllal, hogy a roma viseleti kultúra szépségeit és értékeit beemelje a kortárs ruhatervezés világába. Az eltelt négy év alatt a Romani Design bátor színvilágú ruhái és egyedi kiegészítői befogadó közegre találtak a roma és nem roma társadalomban egyaránt. A különleges darabok ma már egyet jelentenek az elfogadással, a nyitottsággal és a sokszínűséggel.

A  bemutatóért kattints a képre!