A Zoo Café megnyitóján jártunk

2014. szeptember 08.
Hat cica, két ara papagáj, három szakállas agáma, csíkos mókusok, kaméleonok és gyönyörű halak társaságában kávézhatunk, igazi dzsungel hangulatban.

A világon egyedülálló helyként beharagozott kávézóról, amely azért például már Koreában létezik, egy hangulatos állatkereskedés jut eszünkbe. A három kisebb helységre felosztott café első termében színpompás halak, a középsőben a cicák, mókusok és kaméleonok, míg a legkisebben egy hatalmas papagáj ketrec uralja a terepet. A hangsúly egyértelműen a négy, illetve két lábú lakókon van: a néhány asztal szinte teljesen beleolvad az állatkerti díszletekbe. A főszerep teljes egészében a cicáké, amik – a gyerekek örömére, de a macskaszőr allergiások bánatára -, szabadon mászkálnak egész nap a vendégek között, még a székekre, asztalokra is felülnek, hogy társaságukban fogyaszthassuk el a kávénkat vagy melegszendvicsünket.

A menyezetet farudak keresztezik, mivel a papagájokat – külön kérésünkre – az állatgondozók kiveszik a ketrecekből és miután megsimogattuk őket, repkedhetnek néhány kört felettünk. De a többi állattal is megismerkedhetünk közelről: kedvenc pillanatunk O’Neill, a Maine cone cica és Gizda, a szakállas agáma találkozása volt.

A Zoo Café valódi dzsungel feelingje remek hely egy korántsem megszokott kávézáshoz vagy vidám baráti beszélgetéshez, amelyre a gyerekeket is magunkkal vihetjük. Nincs állatszag, és a tisztaság is kifogástalan, akárcsak a vállalkozás filozófiája: „Az állatokkal kapcsolatos bánásmód visszatükröződik az emberek közötti kapcsolatokban. Ha szeretettel gondoskodunk az állatokról, nagyobb türelemmel leszünk egymás iránt is.”

A megnyitó állati pillanataiért kattins a képre!