A legjobb barátnős program – sminkelős csapatépítés

2016. február 16.
Hónapok óta terveztük, beszéltünk róla, el-elképzeltük, majd végül el is jutottunk egy közös csajos, „csapatépítős” jellegű programra. A választott program ezúttal a M.A.C másfél órás sminktanácsadása volt, ahonnan szinte új emberekként távoztunk, csupán egy dolgot nem értettünk. Miért nem jöttünk hamarabb?

A sminkeskommandó és mesterük (balról jobbra: Kriszti, Livi, Anikó és Kala)

A szerkesztőségi triónk választása a 90 perces verzió volt, így mindenki félórában ismerhette meg az ő arca, színei által leginkább igényelt trükköket. Ez a csomag még viszonylag új a márkánál, és 35 ezer forint fejében ebben az értékes másfél órában egy M.A.C Artisttól, vagyis egy sminkmestertől (esetünkben a szupertürelmes és irtó kedves Lívia, akit innen is csókoltatunk!) okulhatunk, fejlődhetünk, rengeteg röhögéssel és még több „aha-élménnyel” tarkítva. És ne hagyjuk ki az egyik legnagyobb pozitívumot se, vagyis, hogy a 35 ezer forintos oktatás díja teljes egészében levásárolható. Csak győzzünk megállni a keret végénél!

Tóth-Szántó Krisztina (kultúra)

A tökéletes fedés és a füstös szem krónikája

Mindig szerettem volna kipróbálni, de saját magam tökéletesen sosem tudtam elkészíteni. Így nem is tudtam, jól áll-e a fekete-füstös szemsmink. Végre egy profitól tanulhattam meg a technikát. Abban egyetértettünk a szakértővel, hogy nekem nem áll jól a felül és alul is erősen árnyalt fekete smink (valahogy hátraugranak tőle a szemeim). Így a felső szemhéj árnyalását próbáltuk ki. A What’s Your Fantasy Into the Well Eye Shadow fantázianevű és a Malt Matte szemhéjfestékkel alkottuk meg a tökéletes bulisminket. Megtanultam, hogy elég, ha a fekete színt tulajdonképpen erősen „odapacsmagoljuk” a felső szemhéjra félkörben, aztán finoman, ecsettel a matt árnyalattal elkezdjük a széleit eldolgozni, hogy az árnyalás szépen mutasson. Nem egyperces meló… De megéri.

A füstös szemen kívül a témában is megvilágosodtam: például felesleges alapozóval és sminkszivaccsal tulajdonképpen összevissza kennem az egész arcomat ahhoz, hogy a bőröm szép legyen. Teljesen tapasztalatlan voltam e téren. A M.A.C Select Moisturecover Cache-Cernes korrektor ugyanis bőven elég a bőrhibák eltüntetésére (egyébként karikás szemre is ajánlott). Ha – mint megtanultam – csupán egy finom ecsettel (például a 286-ossal) szinte csak „elcirógatjuk” az arcunkon a selymes állagú (és ez tényleg nem holmi reklámszöveg) korrektort, főleg a kényes területeken – szem alatt, orr mellett vagy ahol bőrhibákat észlelünk, a végeredmény ugyanolyan tökéletes lesz.
Elég mellé egy leheletnyi rózsaszín arcpír (What I Fancy Powder Blush) az arccsontra. A korrektorról hallottam már olyan véleményt is, hogy kicsit szárít. Szakértőnk szerint azonban, ha sminkelés előtt alaposan hidratálunk, ez nem fordulhat elő. Annak ellenére, hogy nekem szárazságra igen hajlamos a bőröm, higgyétek el, tényleg nem szárít. Kipróbáltam.

Molnár Anikó (divat)

Az árnyalatok világbajnoksága

Régóta tervezgettük ezt a napot a lányokkal, így én is alig vártam, hogy feltehessem a kérdéseimet az arcommal kapcsolatban. Hiszen ki ne élvezné, ha – legalábbis egy fél óra erejéig – ő lehet a középpontban, sőt újabb adalékokkal gyarapíthatja az arcbőréről vagy a szeme sminkelhetőségéről már eddig összegyűjtött adatmorzsákat. Ízlelgettem, milyen trükkökre, praktikákra kérdezzek rá, végiggondoltam, mik szoktak nagy általánosságban problémát okozni sminkeléskor. Mert, valljuk be, fontos dolgok ezek – ha jól csináljuk, nem akármilyen hatást válthatunk ki vele, csakúgy, mint egy jól megválasztott ruhadarabbal vagy egy megfelelő árnyalatú körömlakkal.

Eljött hát a várva várt alkalom, amit sajnos esetemben megelőzött egy embertelenül hosszúra nyúlt munkanap, ami igazából munkahajnalba csapott át – így nem olyan frissen, üdén, sőt enyhe morcossággal, de megérkeztem az Aréna Plazában lévő M.A.C-boltba. Egy nagyon kedves kolléganőt, Livit kaptuk magunk mellé szakértőnek, aminek a végén mindannyian nagyon örültünk. Hárman háromféle karakterek, egyéniségek vagyunk, ráadásul mindannyian mást kértünk tőle: más-más alkalomra, más területet kiemelve… Egyszóval feladtuk a leckét.

Feltettem végre a várva várt kérdéseimet: egyrészt a szemöldököm természetes, mégis hatásos kiegyengetéséről szerettem volna többet megtudni, másrészt a szerintem kontúrozhatatlan számra kértem tippeket, hogyan fogjak neki mégis a kontúrceruzával. És persze a szinte mindenkit nyomasztó gond az én számból is elhangzott: azok a híres-hírhedt szem alatti karikák, erőteljesebb lilás-kékes változatban. Livi pedig jött, látott és győzött: volt ott türelem, okítás, mesélés, tanítás, csere (ha valami elsőre kifogott volna még rajta is) – és lőn, mintha kicseréltek volna. Eltűntek az előző nap nyomai, helyette üde arcbőrt kaptam. Újra láttam, természetes, mégis vad formájában a szemöldökömet még messzebbről is, sőt megtudtam, hogy egy jól megválasztott bézs csodákat tesz a szemhéjammal, és hogy mégis lehet kontúrozni a kontúrozhatatlant, ráadásul rögtön elképesztően rikító árnyalatban!

A mesének és benne a félórás királynőségemnek hamar vége szakadt, de a látvány mindenért kárpótolt. Az élményt és lehetőséget pedig nagyon köszönöm a programot ajánló Beának, Livinek és persze a M.A.C-nek.

Kecskés Kala (fotós)

A nagy alsószempilla-trükk

Nagyon ritkán veszek részt ehhez hasonló programokon, de most nem bántam meg. Nemcsak a jó társaság miatt – a csajokkal munkán kívül is nagyon jóban vagyok –, de rengeteg olyan hasznos tanácsot kaptam, amit gyorsan és könnyen be tudtam építeni a mindennapi ötperces rohamsminkelésembe.

Évek óta küzdök a szemem alatti ronda, barna karikákkal, amelyek már egy kis fáradtságtól vagy egy kis folyadékhiánytól azonnal felerősödnek, és öregítenek rajtam legalább öt évet. Sok varázslatot kipróbáltam már rá, de az anyagok vagy hamar belegyűltek a ráncaimba, még inkább ráirányítva a figyelmet, vagy nem igazán értek semmit. A színt is nehezen tudtam eltalálni, mert valahogyan mindig azt gondoltam, hogy világosítani kell ezt a területet, és emiatt átestem a ló túloldalára, túlzottan világos tónust választottam mindig, ami gyönyörű pandaszerű tekintetet eredményezett.

Livi azonban ajánlott egy alapozókrémet, amellyel ha előkészítem ezt a területet, megakadályozza, hogy a korrektor összegyűljön a ráncaimban, illetve egy olyan színű korrektort ajánlott, amelyet magamtól sosem vettem volna le a polcról, kicsit sötétebbnek tűnt elsőre a bőrömnél, felkenve azonban tökéletesen elfedte a karikáimat. Ami még rengeteget segített az összképen, hogy az ecseten maradt korrektort az orromon, az orrcimpám környékén, valamint a szemöldök fölötti kis, világos területen oszlatta el.

A szemhéjamra különböző árnyalatú barna szemhéjpúdert kaptam, és ami szintén sosem jutott volna eszembe magamtól, hogy az alsó szempilláimat is kiemelte Livi – ezzel hatalmasat nyitva a tekintetemen. Még egy trükk, hogy eltereljem a figyelmet a szem alatti nemkívánatos foltokról… Sajnos hiába tetszenek az erős, néha vadabb színű rúzsok, Livi is inkább a bőrtónusnál csak leheletnyivel erőteljesebb hatású színt javasolt, hasonló kontúrceruzával, de az eredmény így is nagyon látványos lett!

Livi alkot, tanít