Őrületes hétvégeszépítő fogások

2016. augusztus 19.
A századfordulós budapesti kávéházi kultúra 21- századba ágyazott, vagyis kellőképpen friss, mégis budapesti viszonylatban szinte szokatlanul stílusos verziója fogadja a Kempinski Hotel The Living Room éttermébe érkezőket. Az enteriőr önmagában is megér „egy felfedező sétát”, de a hely ennél jóval többet tud gasztronómiai téren is. Elég, ha egy szót mondunk: Benediction.


A Benediction család

Ha épp nem egy teauzsonnára, vagy jó kávéra hivatkozva ülnénk be, hanem érezzük az elhivatottságot magunkban, és nyitottak vagyunk egy komolyabb menüsor, vagy akár csak egy-egy különleges fogás befogadására, akkor tényleg érdemes a The Living Room New York-i brunchok világát megidéző, Benediction nevet viselő, új gasztróőrületét meg- vagy végigkóstolnunk.

Hogy miért őrület? Mert tényleg feledhetetlen a menüsor minden egyes puzzle darabja, gyönyörűen megkomponált tálalás, minőségi alapanyagok, és bár egy két fogásnál már szinte zavarba ejtő „a szereplők” száma, ízben minden a helyén van, semmi sem lóg ki. A legjobb példa a teljes étlapról a Benedict tojás szekció füstölt lazacos indulója, spenóttal és röszti burgonyával. Olyan ízélmény, ami miatt akár hetente benéznénk ide, de legalábbis minimum még egyszer, míg tart a Benediction varázslat.


Benedict tojás – Classic

A vendégek az étlapról egyébként összesen hétféle, gourmet változatban elkészített, Benedict tojást, friss osztrigát, borjú bécsit, többféle ízletes előételt és frissen sütött palacsintákat választhatnak. Nekünk utóbbiból a karamellás csokis volt a kedvencünk, de mivel nem kifejezetten szerények az adagok, komoly munka volt megbirkózni vele…

És a végére még két fontos infó: 9:30-tól tudjuk átadni magunkat itt a kellemes hétvégi (szombat, vasárnap) gasztrolazulásnak, mindezt, miközben elképesztő jó lounge zene szól a háttérben, a Music Sommelier, Bruce Marshallnak köszönhetően.

Hórák fantázianév mögött megbújó spárga és citromos-kapros hollandi