A vizes vb sztárjaival beszélgettünk – The Eve

2017. május 25.
Tegnap este tartottuk a Marie Claire és a MOM Leroy Bistro első pódiumbeszélgetését, amelyen a vizes vb sztárjaival, Bíró Attila és Märcz Tamás szövetségi kapitányokkal, Tóth Ildikó és Zalánki Gergő válogatott vízilabdázókkal, és a Mindenki című film egyik főszereplőjével, Hais Dorottyával beszélgettünk.

Az első estnek nem is lehetett volna aktuálisabb témája, mint a vizes vb. A résztvevőket Gyárfás Dorka újságíró kérdezte.

Bíró Attila vízilabda szövetségi kapitányon nagy a nyomás a közelgő budapesti világbajnokság miatt. A kikapcsolódást a borászkodás jelenti, szabadideje nagy részét a családi pincében tölti borkészítéssel. „Egerben van egy kis családi pincészetünk, ott tudok kikapcsolni teljes méretékben. A lányokat is meg hívtam magamhoz a pincészetbe, de az olimpia miatt ez egyelőre elmaradt. Mindenképpen be fogjuk pótolni a beígért pincevacsorát.” A közelgő vb-ről azt mondja: „A világ egyik legjobb csapatát edzem, abszolút képesek vagyunk megnyerni ezt a világbajnokságot. Hiszek a lányokban!”

A 30 éves Tóth Ildikó Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó. Szerinte a csapat sikerének egyik titka, hogy igazán szeretik egymást. „Fontosnak tartjuk, hogy tiszteljük azt az időt, amit az edzéssel töltünk.” Kedvenc mesehőse Stitch, a Lilo és Stitch című meséből. „Lehet, hogy valamilyennek teremtődünk, de aztán valamilyenné válunk. Ezért kedvelem Stitch figuráját.” Mire számít a vb-vel kapcsolatban? „Minden világversenyhez úgy kell hozzáállni, hogy ki szeretnénk hozni magamból a maximumot, hogy amikor eljutok a végére, ne maradjon bennem hiányérzet. Minden nap azért dolgozom, hogy azon a napon azt mondhassam, igen, én mindent megtettem és ennek meg is van az eredménye.”

A fiúk kapitánya, Märcz Tamás sportolással és zenehallgatással lazít, nagy kedvenceia Coldplay és a U2, de gitározni és zongorázni is szokott. Mesélt a fiúk feszített tempójú felkészüléséről, és a hamarosan kihirdetésre kerülő világbajnoki keretről is, illetve arról, hogy mivel lehet motiválni a fiúkat. „A tehetség manapság már nem elég. Hiába technikás, vagy jó a fizikuma egy játékosnak, ha nem teszi bele a megfelelő mennyiségű munkát, az nem biztos, hogy elég.”

A 22 éves Zalánki Gergő legnagyobb eredményének a tavalyi olimpiai 5. helyezését tekinti, idén bajnoki döntőt játszott és gőzerővel készül a vb-re annak ellenére, hogy sokáig irtózott a vízről. Főleg a hideg víztől.

Az est ráadásvendége, Hais Dorottya azon túl, hogy az Oscar-díjat nyert Mindenki című rövidfilm egyik főszereplője, elvégezte a kaszkadőr iskolát, szerepelt több reklámfilmben és válogatott műugró kiváló eredményekkel. Az már csak hab a tortán, hogy mindemellett kitűnő tanuló. Hogy melyik pálya áll hozzá a legközelebb? „Egyelőre egyszerre szeretném vinni a sportot és a színészetet. Jelenleg az ifi-Európa-bajnokságra készülök, megugrottan a szintet és megyek Norvégiába egy hónap múlva, már megkezdtük a felkészülést az edzőmmel. Még nem tudom pontosan, hogy mi leszek, ha nagy leszek. Egyelőre még inkább azt csinálom, amit szeretek.”

A galériáért kattints a képre!

Szeptemberben újra jövünk a következő pódiumbeszélgetésünkkel!

Fotók: Bodnár Zsófia