Ilyenek voltunk 10 éve #tenyearschallenge

2019. január 17.
Pár napja tombol a közösségi médiában egy újabb kihívás. A #tenyearschallenge azt várja tőlünk, hogy mutassuk meg, milyenek voltunk 10 évvel ezelőtt. Hát megmutatjuk!

László Krisztina

10 évvel ezelőtt 2009. január 1-én lettem a Marie Claire főszerkesztője. Ez az első beköszönő képem, a másik pedig a legutolsó… Akkoriban tele voltam izgalommal, tanultam a főszerkesztői szerepet. Igyekeztem komoly, elegáns nő képét sugallni magamról, kicsit ráerősítve a külsőségekre. Az évek során könnyen azonosultam a munkámmal, és az eleganciát a stílusosság váltotta fel az öltözködésemben. Belül azonban ugyanaz maradtam: egy igazi Marie Claire-nő.

Kránicz Dorottya

Most töltöttem be a 27-et, vészesen közel kerültem a harminchoz, pedig 10 éve még a szalagavatómon táncoltam, csak alig gondolva a közelgő érettségire. Akkor még nem tudtam, hogy a következő tíz évben folyamatosan egyetemekre fogok járni, hogy összesen három helyen fogok lakni és legalább ötször törik majd össze a szívemet. És amíg mindez megtörtént, nem tudtam, hogy tíz év pont elég arra, hogy minden rendbe jöjjön.

Tóth-Szántó Krisztina

10 évvel ezelőtt épp nagyot változott velem a világ. Anya lettem, és azóta is folyamatosan válok azzá. Ez alatt a tíz év alatt rengeteget változtam, sokat tanított nekem magamról az anyaság és főként a fiam. Ezért is hoztam nektek most inkább egy közös képet Olivérrel. Na és persze azért mert az anyává válás időszaka nem pont a legjobb korszakom volt, ami az alakomat, a külsőmet illeti. Egész alakos fotóval majd a #twentyyearschallenge kihívásra jövök!

Bobák Szilvia

10 évvel ezelőtt néptánctanárnak, festőnek, zenésznek és szépírónak IS készültem, fülig ért a szám, mert kaptam egy joystickos Sony Ericssont, fenékig érő hajam volt, tragédiaként éltem meg, hogy elkezdett nőni a mellem és körülbelül 10-12 kilóval könnyebb voltam, mint most. Kosztolányi után szabadon csak reménykedni tudok, hogy az akkori énem nem szégyellené a mostanit.

Bodnár Zsófia

Tizennégy évesen ekkor a Váci utcai H&M próbafülkéjében, ebben az előnytelen ruhában, meglehetősen önbizalom-hiányosan még csak reménykedtem abban, hogy egyszer a fotózás és újságírás nemcsak a szenvedélyem, de a munkám is lehet. Üzenem a 2009-es Zsófinak, hogy nem ciki pozitívan gondolkodni, mert minden valóra válhat, ha lelkesen csinálod, és sokat teszel érte, azokkal az emberekkel körülvéve, akik inspirálnak, tanítanak és kísérnek az úton. De a legfontosabb, hogy nyugodtan húzd ki magad.

Benedek Berta Flóra

10 évvel ezelőtt éppen ekkor kezdett kikristályosodni, hogy a divattal szeretnék igazán foglalkozni. Így az akkori önmagamnak küldenék egy ölelést, hogy nem kanyarodott a könnyebb út felé.

Sütő Emese Franciska

Inkább csak a külsőm változott egy évtized alatt. 10 éve nagy eséllyel ugyanazt a mottót szajkózhattam, amit most, hogy a lóerőt mindig magunkból kell előguberálni, a többi, vagyis némi prémium benzin az a jó család, a jó barátok, a jó pasi és egy jó munkahely.

Dobos Emese

10 évvel ezelőtt még abszolút nem éltem békében a göndör hajammal. A divat, mint irány már rég eldőlt nálam addigra, de még inkább a manuális, kreatív oldalával foglalkoztam. Bár kicsit nehezen láttam magam, mint divattervezőt, pláne Magyarországon és jobban érdekelt maga a divat, mint rendszer és iparág. Az írás (és a divatról való írás) csak 7 évvel ezelőtt ütött szöget a fejembe (kellett hozzá egy fantasztikusan inspiráló tanár), de talán nem hátrány, hogy bármilyen zakót méretre tudnék szerkeszteni és kifogástalanul megy a milis tűzés is.