Tóth-Szántó Krisztina: 46 nap karácsonyig

2023. november 08.
Novemberi lapszámunk Xmas Glow mellékletével már a karácsonyra hangolódunk. Ahogy főszerkesztőnk, Tóth-Szántó Krisztina üzenete is.

Amikor ezt a lapszámot a kezünkbe vehetjük, éppen negyvenhat nap van még karácsonyig. Van, aki már korábban elkezdte a visszaszámlálást, van, aki csak szeretne végre túlesni rajta. Az ünnephez való viszonyunk nem feltétlenül konstans, nem tart ki egy egész életen át. Nemrég egy, a szívemnek igazán fontos emberrel beszélgettem. Kiderült, hogy a gyerekkori ünnepek varázsa az ő életéből teljesen eltűnt, amikor a szülei – már felnőtt korában – elváltak, és
a karácsony inkább ejt sebeket benne évről évre. A régi szokások önmagukban nem elegendők már ahhoz, hogy ugyanazt az élményt kapja… Habár az én életem is folyamatos változásban van, ha jól belegondolok, a karácsonyhoz való hozzáállásom állandó. Gyerekként ugyan nem volt felhőtlen az ünnep a szüleim és a családi veszekedések miatt, de amikor mi, gyerekek kisfelnőttek lettünk, új szokásokat alakítottunk ki – együtt. Talán egy kicsit lazább lett, és több volt benne a nevetés. Idővel ez is elmúlt: a család ismét átalakult, a nagyszülők elmentek, én magam is elváltam, a karácsonyt pedig megint újra kellett programoznom – máshogy megtölteni szeretettel (például barátokkal) a nappalit. Mindezen változások ellenére a karácsony nekem rendületlenül valami finom, meghitt, szelíd és érzelmekkel teli időszak. Mert én teszem azzá. Akárhogy is, az ünnep a miénk – állandó szerzőnk, Szakácsi Eszter is erről mesél a Felettünk az ég című írásában.

A magazin Xmas Glow melléklete, reméljük, téged is elvarázsol az ünnepre készülve. Hozunk pompás és stílusos ajándékötleteket, csokorba szedtünk középhaladó tippeket egy zöldebb karácsonyhoz, Ez az ünnep más című cikkünkben (54. oldal) pedig három különleges történetet olvashatsz.

Fotó: Földi Ádám Styling: Balogh Viktória Smink: Tamás Anita Haj: Kozma Nobert Ruha: Weekend Max Mara

A friss Marie Claire-t keressétek az újságárusoknál!