Így készült a címlapunk Zsédával

2023. december 08.
Lassan negyedszázados szólókarriert tudhat magáénak, január elején a Vígszínházban Zséda Lyra.. és más címmel indítja majd 2024-et. Az elmúlt években előszeretettel csámcsogott magánéleti változásain a bulvár, mi viszont arra voltunk kíváncsiak, hogyan van jelen a változások mögött Magyarország egyik kedvenc énekesnője.
Zséda

Nem mintha az időjárásról szeretnék beszélgetni, de mit szólsz, idén milyen szép őszünk volt?

Most, hogy mondod, igen, engem is teljesen beszippantott. Rácsodálkoztam a színeire, a gyönyörűségére. Többször is meglepetésként ért, hogy egy-egy hely, akár Budapesten is, ahol már ezerszer jártam, milyen különleges arcát mutatja ebben az időszakban. Igyekeztem megélni minden egyes pillanatát.

Van kedvenc évszakod vagy időszakod az évben?

Imádom a nyarat! A mediterrán életérzést szeretem, bár téli lány vagyok. De én megfagyok! Novembertől májusig fázom. Ettől függetlenül szeretek öltözködni, jó dolog a rétegezés, de nekem az élmények számítanak, évszaktól függetlenül.

Mennyire határozzák meg a körülmények, hogy milyen a kedved?

Általában arra törekszem, hogy jól legyek, meglássam a szépet a változásban, felfedezzem a tökéletest akár a tökéletlenben is. A mai generációk sokkal lazábban érzik magukat a bőrükben, most minden a vizualitásról szól, nekem azonban szépet látni inkább érzés. Nem az számít, mit látok, hanem hogy mit érzek. Amitől viszont nem vagyok jól, azok az indulatok, ez a nagy zaj a médiában. Nincsenek igazán párbeszédek, a fontos társadalmi kérdésekben sem, hanem rögtön a ricsaj, az indulatok szabadulnak el. Ez évtizedeket tud visszavetni egy probléma megoldásában.

Zséda

Zséda

Az évek alatt változott, hogy mitől érzed jól magad, vagy mikor tudod ezt kimondani?

Korábban jellemző volt rám a „jaj, lemaradok valamiről”-érzés! Hogy csinálni kell, most van itt az ideje. Kevésbé éltem meg a szakmai, karrierbeli sikereket. Olyan volt, mintha egy gyorsan robogó vonatból néztem volna az elmosódott tájat. Mire elérkezett a siker, én már suhantam a következő állomás felé. Nem adtam magamnak időt a befogadásra, az ünneplésre. Akkor is élveztem, amit csináltam, de közben olyan kérdések foglalkoztattak, hogyan néz ki ez kívülről, hogyan fogadják majd el azt, aki vagyok. Sokat aggodalmaskodtam, most viszont élem, élvezem. És ha valami nem úgy alakul, vagy jön egy nem várt fordulat, ha a dolgok máshogy valósulnak meg, vagy esetleg meg sem valósulnak, azt is el tudom fogadni. Szeretem ennek az izgalmát. A vágyakozást, az éhséget, az alkotás felfokozott állapotát mindig szeretném átélni, de mindez a hétköznapokra is igaz. Sokkal jobban élvezem, ahogy most vagyok. Már nem ijedek meg az ismeretlentől, egy izgalmas játékot, felfedezést látok benne. Szeretem a mostani életemet, ami egészen más lett, mint ami a folytatása lett volna annak, amit addig éltem. Egyáltalán nem ismertem a forgatókönyvet, hogyan fog végbemenni ez a változás, csak azt tudtam, hogy az én helyem máshol van.

Szerző: Lami Juli Fotó: Földi Ádám Styling: Balogh Viktória Smink: Tégely Laura Haj: Kozma Norbi

A Zsédával készült interjú folytatását elolvashatod a friss Marie Claire-ben!

Nézd meg videónkat a fotózáról!