3 Nyugimese epizód, amit kifejezetten felnőtteknek ajánlunk

2020. április 21.
Összegyűjtöttünk nektek három olyan epizódot a karanténidőszak alatt megszülető Nyugimese podcastunkból, ami nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is nyugalmat adhat ebben a stresszes időszakban.

1. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

Nagy büszkeségünk,  hogy Hegyi Barbara a teljes A kis herceg kötetet felolvasta a Nyugimese hallgatóinak! A lélekemelő hanganyagot két részben egy-egy óra alatt tudjátok végighallgatni, ajánljuk mosogatáshoz, rendrakáshoz, délutáni pihenőhöz, vagy esti lefekvéshez készülődéshez.

2. Nógrádi Gábor: Emmike nem semmike

Nógrádi Gábor Emmikéje sokunk gyereke lehetne. A cserfes történeteket páratlan humorral írta meg a szerző, Román Judit színész pedig zseniálisan adja elő – biztosan sok szülő magára fog ismerni a történet halltán. Ha túl sok jutott az otthoni, sosem szűnő feladatokból, akkor ezzel a podcasttal jól kinevethetjük az egész helyzetünket!

3. Sötétség Országa, lapp népmese

Ez a terápiás hatású lapp népmese éppen az olyan helyzetekben hivatott segíteni, mint amilyen a mostani is. Kovács Domokos meditatív hangja pedig tovább fokozza a valóságtól való eltávolódás érzését. Domokos másik meséje, a szibériai Lotilko szárnyai és Andrusko Marcella inuit meséje, Az anyóka és a jegesmedve is hasonló terápiás jegyekkel rendelkezik, mint ez a mese, ezeket ajánljuk a lapp mese után.

A PODCASTOK ELÉRHETŐEK ITUNES-ON, SPOTIFY-ON
és a GOOGLE PODCASTS-ON IS!

RSS 

Ha pedig a korábbi mesékre vagy kíváncsi, kattints IDE!