A nő, aki a színpad világát hagyta ott a parfümökért

2013. december 13.
Victoria Christiant nem lehet nem észrevenni. Nem lehet rá nem odafigyelni. Arisztokratikus, titokzatos és rendkívül elegáns, akárcsak a parfümjei. A Clive Christian illatok nagykövetével budapesti látogatása alkalmával, a Madison Parfümériában beszélgettünk.

A világ legdrágább parfümjének nagyköveteként, mit jelent neked a luxus?

A luxust meghatározhatjuk az időtálló, kiváló minőség vagy az egyedi darabok gyűjtőfogalmaként. De én inkább úgy fogalmaznék, hogy a mai világban, – ahol másodpercenként bombáznak minket újdonságokkal, reklámokkal, és információval- , az igazi luxus az, ha tudjuk mit szeretnénk, és mi az , ami leginkább az ízlésünknek megfelelő.

Ez illik arra nőre is, aki Clive Christian parfümöt visel?

Teljes mértékben. Az a nő, aki Clive Christian parfümöt választ kedvenc illatának, magabiztos, és pontosan tudja mit akar. Elegáns és  kifinomult, valódi stílusérzékkel párosítva.

Az édesapád, – a parfümkészítés mellett- enteriőr dizájnerként is ismert. Az otthonod berendezéséhez kikérted a véleményét?

Az édesapám eredetileg klasszikus, kézzel készült, kiváló minőségű bútorok készítésével kezdett foglalkozni 1978-ban. A cégének mottója „Tervezés először- fizetés később” volt, azért, hogy minden, amit a Clive Christian név alatt tervez és készít, az abszolút a legjobb minőség legyen, függetlenül a költségektől. Ennek eredményeként olyan egyedi bútordarabok születtek, melyek tökéletessen kiállják az idők próbáját.

A személyiséged rendkívül megkapó, ahogy belépsz a terembe, szinte minden szem rád szegeződik. Sosem gondoltál arra, hogy színésznő legyél?

Balettet és előadó-művészetet tanultam a londoni Covent Gardenben, majd az iskola bejezése után a Musical Theatre West End Stages-en léptem fel öt évig, mielőtt a céghez nagykövetként csatlakoztam. Ekkor jöttem rá, hogy a parfümök világa az én igazi szenvedélyem. Az apámmal való közös munka és a márka nagyköveti pozíciója az igazi boldogság számomra.

Magyarországon is elérhetőek már a Christian luxus parfümök. Miért döntöttél úgy, hogy – számos világváros után- nálunk is forgalmazod az illataidat?

Az apám, Clive Christian filozófiája az, hogy csak a legjobbal dolgozik együtt. Ez igaz a kereskedelmi partnereinkre is: mindig azt keressük, ami a leginkább megfelel a márkánknak. Azokkal a parfümériákkal dolgozunk együtt, melyek a legjobb helyen, gyönyörű környezetben, különleges és minőségi szolgáltatást nyújtanak vevőkörüknek. A Madison Perfumery-vel már Romániában is együttműködtünk, és mikor két éve megnyílt a budapesti üzlet, örömmel jöttünk, mert az összes olyan tulajdonságot megtestesíti, amit nagyra értékelünk.