Egyre nagyobb bajban van Nigella Lawson

2013. december 27.
Nagyon rossz sorozatban van Nigella Lawson, sokunk kedvenc televíziós szakácsa. Azt követően, hogy napvilágra került, hogy a férje terrorizálta, most rendőrségi vizsgálat indulhat Nigella drogfogyasztási szokásaival kapcsolatban.

Nigella Lawson eredetileg csak tanúként jelent meg a londoni bíróságon, ahol egykori családi alkalmazottainak csalási pere folyt. Az olasz testvérpár, Francesca és Elisabetta Grillo évekig állt Nigella Lawson és volt férje, Charles Saatchi műgyűjtő alkalmazásában. A testvárpár tagjait azzal vádolták, hogy a család pénzéből 658 ezer fontot költöttek el saját luxuskiadásaikra.

A testvérpárt az esküdtszék felmentette, de akkor már szinte senki sem figyelt az ő ügyükre – írja az MTI. A nővérek ugyanis azt állították, hogy Nigella maga engedte meg nekik a luxuskiadásokat, cserébe azért, hogy hallgassanak arról, hogy ő rendszeresen fogyaszt kábítószereket. Nigella elismerte, hogy néhányszor fogyasztott kokaint, de ez még akkoriban történt, amikor halálos beteg első férjével, John Diamonddal élt és a közös drogozás célja az volt, hogy Diamond szenvedéseit enyhítsék. Elismerte azt is, hogy a második férjével kötött házasságának utolsó éveiben is használt kábítószereket, akkor pedig azért, hogy könnyebben viselje az életet az erőszakos férje mellett.

A Scotland Yard a drogvádak felmerülése után először azt közölte, hogy nem lát okot vizsgálatra az ügyben. Az újabb információk alapján azonban elképzelhető, hogy vizsgálatot indítanak és akár kábítószer-birtoklás gyanújával is kihallgathatják Nigellát.

Nigella Lawson közben azt nyilatkozta, hogy megkeményedett az elmúlt pár évben és túl fogja élni, jöjjön bármi is, és csak a munkájára és a családjára akar fókuszálni – írja a BBC online.