Lehet a programozás csajos dolog

2014. január 28.
A Prezi fejlesztői nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint a méltatlanul elfiúsított terepnek számító programozást nőiesebbé tenni, és megmutani, hogy nem csak fiúk lehetnek geek-ek. A coding girls programban tanítanak, motiválnak és mesélnek a programozásról, kódolásról, ami szerintük igenis „fun” lehet a csajoknak.

Ezzel az ingyenes kurzussal a Prezinél azt szeretnék bebizonyítani, hogy az informatika nem csak a fiúk terepe, vagyis, hogy a számítástechnika világában bármelyik nem képviselője lehet sikeres. A március 4-én induló, 11-ikeseknek szóló coding girls programban olyan elkötelezett középiskolás lányokat várnak, akik 2015/2016-ban felsőfokú képzésre szeretnének jelentkezni, érdekli őket a matematika vagy az informatika és szeretnének betekintést nyerni a programozás világába. Mindehhez ráadásul előzetes programozói tudásra sincs szükség, hiszen az alapoktól kezdik az oktatást.

A sokszínűség ereje

A kurzus már csak azért is szívügye a Prezinek, mert nagy vágyuk, hogy a jövő mérnökei között szép számmal legyenek lányok is.

A jelentkezési határidő február 20.
Ha további információt szeretnél, kattints ide!

A Prezinek egyébként nem az első hasonló, szimpatikus megmozdulása az oktatás terén, tavaly tavasszal roma gyerekeket tanítottak programozni (escape code volt a kurzus neve).