Elbaltázott lánykérések

2014. február 16.
Miről álmodik a lány? Hogy egyszer majd jön a herceg, fehér lovon és egy hatalmas gyémántgyűrűvel megkéri a kezét. Nos, jobb, ha nem álmodozunk. Egy felmérés szerint a lánykérések harmada balul sül el.

A nagy kérdés feltevése épp elég idegölő lehet, de napjaink vőlegényjelöltjei egyre nagyobb nyomás alatt vannak, hogy eredeti és extravagáns lánykérést találjanak ki. Ha utánanézünk az interneten, milyen grandiózus és kreatív eljegyzések látnak manapság napvilágot, megérthetjük: a férfiaknak bizony nincs könnyű dolguk.

Egy friss tanulmány szerint a nők harmada titkon elégedetlen a saját lánykérésével. Amikor megkérdezték, miért nem érezték tündérmesébe illőnek a pillanatot, a többség a helyszínre panaszkodott. (Saját tapasztalatból mondjuk, hogy vannak férfiak, akik az hiszik, karácsonykor megkérni egy nő kezét felettébb romantikus és eredeti.) Több mint harmaduk azt mondta, hogy nem volt eléggé szentimentális. 26% romantikusabbnak, a negyedük pedig nagyobb meglepetésnek képzelte. 17 % személyesebbnek szerette volna a pillanatot, annak bizonyítékaként, hogy partnerük jól ismeri őket. Tipikus példa erre azon férfiak tábora, akik szerint egy több száz fős étteremben jó ötlet megkérni az áhított nő kezét…

Néhányuknak a gyűrű is csalódást okozott. Több mint egynegyedük mondta, hogy nem tetszett partnerük választása, és ha tehetnék, „felturbóznák” kicsit. Páran arról panaszkodtak, hogy jobban szerettek volna nagyobb drágakövet, más formát vagy jobb minőséget. Jusson csak eszünkbe szegény Carrie csúf aranygyűrűje, amit Aiden rejtegetett előle…

A modern társadalom következményeként sajnos néhány tradíció is eltűnőben van. 56% szerint nem fontos, hogy partnerük térdre ereszkedve tegye fel a nagy kérdést. Annak hagyománya pedig, hogy először a menyasszonyjelölt édesapjától kell engedélyt kérni, egyre kevésbé népszerű: 58% nem tartja lényegesnek. Ha belegondolsz, ez elég szomorú. Mi lehet annál romantikusabb, mint hogy életed párja térden állva kéri meg a kezed?
Kedves leendő arák! Azt javasoljuk, hogy olvassátok fel cikkünket életetek párjának, nehogy ti is csalódjatok! Nem hiányzik még több elbaltázott lánykérés.