Marie Claire ÚJJÁSZÜLETÉS – Kampány a nőkért 2014

2014. március 13.
Ha vannak jó ötleteid, ha tele vagy tervekkel, csak a megvalósításukhoz kéne egy kis segítség, ha közösségben gondolkodsz, ha szívesen megmutatnád, mire vagy képes igazából, van egy jó hírünk. A Marie Claire idén is pályázatot hirdet.

Évről évre egyre inkább érezzük, mekkora szükség van valójában az ilyen kezdeményezésekre. Hogy abból arengeteg tervből, ötletből, abból a hihetetlen mennyiségű energiából és segíteni akarásból tényleg szülessen valami. Akármilyen nehéz szívvel olvassuk is olykor a hozzánk beérkező pályázatokat az utóbbi években, akármennyire nehéz sorsok és nehéz körülmények elevenednek is meg a papírokon, a tanulság végül mindig ugyanaz: rengetegen vagytok, akik nem elégszenek meg néhány vállrándítással. Akik ahelyett, hogy azt éreznék, „sajnos nem tehetek semmit”, „nem az én dolgom foglalkozni ezzel”, „nem érek rá ilyesmivel törődni”, inkább úgy gondolkodnak: „igenis meg lehet csinálni”, „egy kis összefogással működhet, lássuk, mit tehetünk”, „ha én nem megyek utána, senki sem fog”. És ez nagyon-nagyon tetszik bennetek.

Ezekre a kreatív energiákra, erre a lendületre és erre a frissességre van szükségünk. Mert idén is olyan magyar nőket szeretnénk támogatni, akik – átlépve a nehézségeken, egy sor, legyőzhetetlennek tűnő akadályon – olyan projekteket visznek végig és valósítanak meg, amelyektől nemcsak ők maguk erősödnek meg, hanem egy közösség életében is új fejezet nyílik. Idén az ÚJJÁSZÜLETÉS jegyében hirdetünk pályázatot. Példaértékű kezdeményezéseket és bátor nőket keresünk. Gyertek minél többen.

Az ÚJJÁSZÜLETÉS – Kampány a Nőkért 2014 idei zsűrije is mindent el fog követni, hogy az egyenként 500 ezer forintos ösztöndíj a lehető legjobb helyre kerüljön. Hogy olyan elképzelések megvalósításához járuljunk hozzá, amelyek pozitív hatással vannak egy csoport életére, amelyek hosszabb távon is fontos lépésnek bizonyulnak, és amelyek hasznos iránytűként szolgálhatnak más, hasonló cipőben járó közösségeknek is. Olyan ügyek mellé állunk, amelyeket elhivatott, céltudatos, erős nők karoltak fel.

Stepanovic Tijana, Lencsés Rita, Jene­y Orsolya és Feuer Yvette fogják elbírálni a beérkező pálya­munkákat a Marie Claire főszerkesztőjével, László Krisztinával. Ismerjétek meg őket, kattintsatok a képekre!

Fotó: Pejkó Gergő
Összeállította: Fiáth Marianna
Styling: Molnár Anikó
Stylistasszisztens: Kis Fruzsina
Smink: Kiss Csilla, Vörös Renáta
Haj: Kőrösi Krisztián