Akadálymentes kapcsolatok

2014. május 09.
A Nem Adom Fel Alapítvány Kezdjetek szeretni! címmel indítja útjára programsorozatát, amelynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a különböző társadalmi csoportoknak az egymás iránti elfogadáson alapuló emberi kapcsolatokra.

A Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezése egyszerre több célt is szolgál: egyrészt az emberi kapcsolatok megerősítését, különösen a sérült és a nem sérült emberek között, másrészt egy olyan társadalmi szemléletformálás elindítását, amelynek hatására a közgondolkodásban is egyértelművé válik, hogy csak a minőségi emberi kapcsolatok segítségével válhatunk önmagunkat és a másik embert is értékelni tudó személyiségekké.

A kezdeményezés mellé számos ismert ember állt, többek között Jakupcsek Gabriella és Feke Pál vállalták a nagyköveti szerepeket. Május 11-én vasárnap 17 órától a Körcsarnokban Pál Ferenc előadásával indul programsorozat.

A program egyik fő gondolata, hogy „mindannyian úton vagyunk”, akár párkapcsolatban, akár egy új párkapcsolat felé. A kapcsolatok erősítését és új közösségek létrehozását a programok mellett a kezdjetekszeretni.hu oldal is segíti, amely virtuális térként működik majd, sőt mentort is kínál a regisztrálóknak a könnyebb eligazodáshoz.

A VIII. kerületben nyílik meg – fogyatékossággal élő munkatársakkal – a Never Give Up Cafe. Nappal kávézóként, este kulturális programokat befogadó helyszínként működik majd, teret adva annak is, hogy a kezdjetekszeretni.hu oldal virtuális közössége személyesen megismerje egymást.