A lány, aki azokról akart tudósítani, akikről mindenki más hallgat

2014. május 16.
A fiatal francia fotós, Camille Lepage évek óta dolgozott Kelet- és Közép Afrikában. Néhány nappal ezelőtt holtan találtak rá katonák. A saját képeiből készült válogatással hajtunk fejet az emléke előtt.

Meggyilkoltak egy 26 éves, francia szabadúszó fotóriportert, Camille Lepage-t a közép-afrikai Köztársaságban. A fiatal nő tavaly szeptember óta dolgozott Közép-Afrikában, egy politikailag rendkívül instabil, polgárháború sújtotta országban – mint mondta, azokról az emberekről akart tudósítani, akikről alig hallunk, akikről mélyen hallgat a média, és ez elfogadhatatlan.

Francia katonák találták meg a holttestét a keresztény milícia egyik kocsijában az ország nyugati részén. Utolsó Twitter-üzenetét május 6-án írta, abban az állt, egy Amada Gaza nevű városba utazik éppen, ahol korábban 150 ember öltek meg a lázadók. Camille Lepage fotói a Guardianben, a Le Monde-ban, a Sunday Timesban, a Washington Postban és a Wall Street Journalban is megjelentek. A Paris Match galériával emlékezett meg a fiatal fotósról a Reuters ügynökség képeivel, ebből mutatunk néhányat.

További fotók Camille-tól ITT!

2014. február, Bossembélé (Közép-afrikai Köztársaság).
© Reuters/Camille Lepage


Egy bangui iskolában menedéket lelő muszlimok.
© Reuters/Camille Lepage


© Reuters/Camille Lepage

Anyák virrasztanak az alultápláltság miatt kórházban ápolt gyerekeik mellett.
© Reuters/Camille Lepage

© Reuters/Camille Lepage


Március 8-án Banguiban a nemzetközi nőnap alkalmából Sonia Bafonga stylist divatbemutatót szervezett. Egy újabb lehetőség a béke előmozdítására a fővárosban.
© Reuters/Camille Lepage

A közép-afrikai hadsereg katonái tavaly márciusban, egy ideiglenes katonai bázison,Banguiban.
© Reuters/Camille Lepage