Instagram: mintha fotót látnánk

2014. június 06.
Péntekenként visszatérő sorozatunkban egy-egy olyan Instagram usert mutatunk be, akit érdekesnek, extrának, újszerűnek vagy éppen szerethetőnek tartunk, és jó szívvel ajánljuk, hogy ti is kövessétek!

Nem csalás, nem ámítás: ezek a képek nem fényképezőgéppel készültek. A 29 éves Ashley Oubre keze munkáját dicsérik, aki a legérdekesebb hiperrealista és fotórealista művész manapság Amerikában.

Ashley (@oubash) autodidakta módon tanult rajzolni, grafitot, port, tust és szénceruzát használ, és igen érzékeny lelkű művésznek tartja magát.

A fény, árnyék és textúra szerelmese, portréi nemcsak elképesztőek, de elgondolkodtatóak is. Szeret reflektálni a társadalmi nehézségekre.

Már tinédzserként is csodabogárnak számított, míg a többi lány Britney Spears-ért rajongott, ő Frank Sinatrát és Humprey Bogartot istenítette. 20 évesen kezdett csak el rajzolni, és kisebb szünetek után 27 évesen határozta el, hogy ebből is szeretne megélni. Jelenleg Washingtonban él, számos egyéni kiállításon van túl, képeit pedig az innovatív művészeiről híres Robert Fontaine Galery-ben árulják.

A szabadidejében szeret olvasni, és odavan a mitológiáért és a jó borokért.

Kövesd te is @oubash profilját az Instagramon, ahol persze minket is megtalálsz, mégpedig @marieclarehun néven!

Kattints a fotóra a nagyobb felbontású képgalériánkért!