Nagypapájának szeretett volna segíteni a 11 éves feltaláló

2014. június 27.
Megható és egyben igen hasznos a 11 éves Lily Born találmánya. A tehetséges kislány Parkinson-kóros nagypapája számára készített törhetetlen anyagból bögrét, melyből nem löttyen ki az ital.

Az alig 11 éves Lily Born beteg nagypapája életét szerette volna megkönnyíteni találmányával. A Parkinson-kóros nagypapa ugyanis betegségéből adódó állandó kézremegése miatt gyakran kilöttyintette az italát, ami szemet szúrt a jólelkű és éles eszű unokájának is.

„Egy fél éve észrevettem, hogy a nagypapám mindig kilöttyinti az italát, ezért arra gondoltam, tervezek neki egy stabilabb bögrét” – meséli a kis feltaláló.

A Kangaroo Cup névre hallgató bögre lényege, hogy BPA-mentes műanyagból készül, és három, a bögre oldalából kinyúló tartó láb szavatolja a stabilitását. A bögre alja nem érintkezik közvetlenül a felülettel, amin áll, így még alátétet sem kell használni hozzá.

Valójában Lily már 9 éves korában megalkotta a bögre prototípusát, ami azóta persze sok változáson ment keresztül, édesapja segítő szárnyai alatt. Az első bögrék még kerámiából készültek, azonban egy másik rokon, egyik unokatestvére ihlette a még biztonságosabb, kisgyerekek által is használható műanyag változatot. 

De ahhoz, hogy a bögrék minél több emberhez eljuthassanak, és tömeggyártásban lehessen készíteni őket, Lilynek segítségre van szüksége. Épp ezért osztotta meg találmányát a Kickstarter-en, egy kreatív projektekre specializálódott közösségi finanszírozással foglalkozó weboldalon, ahol már több mint a felét összegyűjtötte a szükséges összegnek. Ha minden jól alakul, októbertől már bárki megvásárolhatja magának Lily Kangaroo bögréjét.