Ritka bőrbetegségével együtt is gyönyörű a Topmodell leszek versenyzője

2014. augusztus 18.
Chantelle Brown-Young egy ritka bőrbetegségben, a vitiligoban szenved, melynek következtében eredetileg sötét bőrén fehér foltok jelentek meg. De ő így is gyönyörű, és ezt az egyik legnépszerűbb amerikai műsorban, a Topmodell leszek!-ben is be akarja bizonyítani.

Mikor Chantelle négy éves volt, egyik napról a másikra egy fehér folt jelent meg a hasán. A foltot az évek során még több követte, az orvosok pedig megállapították, hogy a lány egy különösen ritka és ismeretlen eredetű bőrbetegségben, a vitiligoban szenved. A betegség lényege, hogy az illető testéből hiányoznak a festéksejtekként is ismert melanociták, melynek következtében az adott bőrterületen fehér foltok jelennek meg. Persze ez a feltűnő bőrbetegség sok nehéz napot okozott Chantellenek.

„Mikor iskolába mentem, sokat csúfoltak.” – meséli a most húsz éves lány a PEOPLE-nak – „Elég nehéz volt, és persze sok problémám volt az önbecsülésemmel.”

Most azonban a fehér foltok igazán jól jöttek Chantellenek. Ugyanis különös módon az ő testén ezek a foltok szinte teljesen tengelyesen szimmetrikusan jelentek meg, amitől egészen egyedi és különleges a megjelenése. Arról nem is beszélve, hogy a különlegessége mellett hihetetlenül szép és csinos is, így nem meglepő, hogy egy éve már felfedezte magának a modellszakma. Ezúttal azonban Tyra Banks, amerikai szupermodell és a Topmodell leszek! háziasszonya is felfigyelt a lányra. Banks az Instagrammon bukkant rá Chantellere, és rögtön fel is kérte a fiatal lányt, hogy szerepeljen a műsorában.  

Chantelle rábólintott a felkérésre, és reméli, hogy a története inspirálja majd azokat a lányokat is, akiknek kevés az önbizalmuk, hogy kövessék az álmaikat. „Egy nap eldöntöttem: Tudjátok mit? Addig fogom magamnak mondogatni, hogy gyönyörű vagyok, amíg el nem hiszem. És megtörtént.”