Kulcsár Edina: Egyensúlyban a lélek és a szépség

2014. szeptember 01.
Még hat hónap van a világdöntőig, és Kulcsár Edina, 2014 legszebb magyar lánya máris vezeti a népszerűségi listákat. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon tényleg csak a külcsín számít? A magyar indulót többek közt erről is faggattuk.

A győzelem kapcsán biztos megszaporodtak a rajongói visszajelzések. Ezt hogyan élted meg?

Valóban számtalan üzenetet kaptam – és kapok a mai napig is – a Facebookon. Közvetlenül a verseny után történt, hogy a rengeteg felugró értesítéstől lefagyott a telefonom. De nagyon örülök minden üzenetnek, mert érzem, hogy szeretnek és drukkolnak nekem. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy az összes levelet személyesen válaszoljam meg.

Kevésbé pozitív tapasztalatod is volt?

Egyszer kaptam egy furcsa levelet valakitől, amiben nem túl kedvesen hívott bulizni. Mikor látta, hogy elolvastam az üzenetét, újból írt, hogy már nem aktuális, és fogalma sincs egyébként sem, ki vagyok. Udvariasan és kedvesen visszaírtam neki. Ekkor váratlanul hangnemet váltott, és közölte, hogy ez csak egy teszt volt: kíváncsiak voltak rá a barátaival, miként reagál egy szépségkirálynő egy ilyesfajta stílusra, és most már látja, hogy a magyar lányokra nem véletlenül lehetnek büszkék, majd további sok sikert kívánt. Ilyenek is előfordulnak.

Mennyire hat rád egyébként a külvilág véleménye?

Egyáltalán nem befolyásol. A baráti köröm igen szűk, inkább a családommal foglalkozom, így számomra csak az ő véleményük számít.

Szerinted mi a legfontosabb egy ilyen szépségversenyen?

Sokan mondták, hogy én tűntem a leghatározottabbnak, azzal nyertem meg a zsűrit magamnak. Ez persze belülről nem feltétlen így volt, de a kisugárzás tényleg fontos. Egy versenyen rengeteg tényező van, amivel nyerni lehet, azonban a magabiztosság nagyon sokat számít. Csak akkor tudsz nyerni, ha magad is elhiszed. Ennek ellenére lényeges, hogy arra is felkészülj, ha mégsem így történik.

Olyan lánynak tűnsz, aki nagyon tudatosan küzd a céljaiért.

Képes vagyok bármire a sikerért: heti ötször edzem, végtelenül terhelhető vagyok; ha kell, két hétig káposztalevesen élek, ének- és beszédtanárhoz járok. A felkészülést nagyon komolyan veszem. Szerencsére rövid idő is elég ahhoz, hogy formába hozzam magam.

A legszebb magyar lány mennyire elégedett saját magával?

Természetesen nekem is vannak olyan pontjaim, testrészeim, amelyeken szívesen változtatnék. Például óriási a lábam: 41-es méretet hordok! (nevet) A lényeg azonban úgyis az, hogy a szépség és a lélek egyensúlyban legyen. Az mindig meglátszik az emberen, ha boldog.

A rajongói oldalakat már vezeted, de a decemberi Miss World világversenyen szerinted mivel lehet kiugrani?

Ez a verseny a természetes és alázatos lányokat részesíti előnyben. A szépség mellett fontos a személyiség is. Ezért az is elvárás a versenyzőkkel szemben, hogy mindenki mondjon pár szót magáról angolul. Emellett persze itt is készülni kell valamilyen műsorral: lehet énekelni, szavalni, táncolni – ki miben érzi jónak magát. Mivel én már a magyar versenyen is énekeltem, most is ennél fogok maradni – annak ellenére, hogy a legtöbben arra számítottak, táncolni fogok, hiszen évekig versenytáncos voltam. Az éneklés egyébként hosszú távon is érdekel.

Mennyire fontos számodra a győzelem?

A telefonom kijelzőjén a döntő napjáig a korona szerepel háttérképként. Ez az, ami minden nap emlékeztet a célra, amit kitűztem magam elé. Nem mellesleg a legnagyszerűbb születésnapi ajándékom lenne.