Lezárulhat a Pistorius-ügy

2014. szeptember 12.
A bíróság tisztázta Oscar Pistoriust az előre megfontolt emberölés vádja alól, de gondatlanságból elkövetett emberölés miatt bűnösnek találták. Csak októberben mondják ki, hogy milyen büntetést kap.

Reeva Steenkamp nevét az egész világ megismerte 2013 februárjában, amikor szerelme, Oscar Pistorius megölte a 29 éves modellt. Ők voltak Dél-Afrika álompárja: a gyönyörű, mindig jó ügyek mellé álló Reeva és a műlábakkal olimpiai bajnoki címet szerző Oscar, aki egy ország példaképe volt.

Pistorius és Reeva 2012. november óta jártak együtt, de külön éltek. A barátaik egytől egyig azt nyilatkozták, hogy felhőtlenül boldognak tűntek. Ezt igazolja Reeva többtucatnyi online bejegyzése is: utolsó reggelén szerelemittasan várta a Valentin-napot, és ujjongva kürtölte világgá, hogy Oscarral indulhat a napja. Másnap hajnalban dörrent el a négy végzetes lövés. A férfi azzal védekezett, hogy betörőnek hitte a lányt, és ezért lőtt rá.

A tárgyaláson a bírónő azt mondta, hogy a gyilkosság nem volt előre megfontolt, ugyanakkor gondatlanságból elkövetett emberölés miatt bűnösnek találták Pistoriust. Október 13-án hirdetik ki, hogy milyen büntetést szabnak ki rá.

A Pistorius-ügyről 2013. áprilisi lapszámunkban írtunk.