Szent Ferenc Alapítvány: sokféleképpen segíthetünk

2014. december 08. |

Karácsony közeledtével a HOLDVIOLA zenekar a szegénységben élő gyerekekre és családokra, valamint a család nélküli árvákra hívja fel a figyelmet, és arra, hogy a segítségnek több formájával is élhetünk.

Nemrégiben a Holdviola zenekar a szovátai Szent József Gyermekvédelmi Központ meghívására Erdélybe látogatott, hogy zenéjével támogassa a közösséget.

A gyerekekkel töltött napok, a közös éneklés – zenélés örömteli és megható pillanatait őrzik a szívükben, emlékezetükben és az alábbi videón, amivel ezúttal arra szeretnék ráirányítani a figyelmet, mennyiféleképpen is segíthetünk – mindenki a saját helyzetéhez mérten. Az adományok mellett ugyanis az önkéntesség és a keresztszülői program is lehetséges opció.

Az utóbbi időben Böjte Csaba szinte mindenütt jelen van. Mindig szeretettel és felelősséggel megnyilvánuló Csaba testvér esetében a népszerűség a szó legnemesebb értelmében jelenik meg. Gyakran mondogatja: „jó lenne, ha fiataljaink, az anyaországi testvéreink eljönnének és adnának nekünk az életükből egy hetet, egy hónapot, egy évet…”

Egy kis háttérinformáció Böjte Csabáról a Szent Ferenc Alapítványról

1993 tavaszán Böjte Csaba ferences szerzetes és néhány munkatársa létrehozták a Szent Ferenc Alapítványt, mely megfelelő keretet nyújtott és nyújt ahhoz, hogy összefogják a sok-sok belföldi és külföldi jóakaratú fizikai és jogi személy segítőkészségét, tenni akarását. 1993 nyarán egy szórványtábort szerveztek, ahol rádöbbentek, hogy a bányász, munkástelepekről jött gyermekeknek sem vallásuk, sem nemzeti identitásuk nincs. Legtöbben nem voltak megkeresztelve, anyanyelvüket nem ismerték, nem voltak beiskolázva. Óriási szeretetigény volt bennük. Jóságukkal, tisztaságukkal, ragaszkodásukkal megbabonázták a táboroztatókat. A tábor végén megfogalmazódott a szervezőkben a vágy, hogy egy egész éves tábort kellene szervezni ezeknek a gyermekeknek.

A vágy valósággá vált. Az intézmény 1993. szeptember 15-én nyitotta meg kapuit, a dévai ferences kolostor felújítás alatt álló épületében.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány Csaba testvér alapításával 2002-ben jött létre (Magyarországon bejegyezve), elsősorban az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézmények, iskolák, óvodák, napközi otthonok támogatására.

Mostanáig több, mint 5.000 gyermeket fogadtak be: volt, akit csak néhány évre; de sokan voltak, akit 10-15, vagy ennél is több esztendőre. Jelenleg közel 100 helységben több ezer gyereket nevelnek, gondoznak Isten nevében szeretettel.

Részletesebb információt ITT találsz!

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Mi az összefüggés a klímaváltozás és a faji igazságtalanság között? afroamerikai

Mi az összefüggés a klímaváltozás és a faji igazságtalanság között?

Girl power az informatikában girl power

Girl power az informatikában