Magyar munkavállalók tüntetnek az esélyegyenlőségért

2014. december 09.
1 100 000 munkavállaló sürget változást, hogy nők és férfiak ugyanolyan esélyeket kapjanak a munkahelyeken Magyarországon.

A Gemius és a Nyitottak Vagyunk friss kutatásaiból kiderült, hogy több, mint egy millió munkavállaló tartja sürgősnek azt, hogy munkahelye tegyen az esélyegyenlőségért – azért, hogy a nők és a férfiak egyenlő lehetőségekkel rendelkezhessenek karrierjük során.

Ezért a 800 munkahelyet és szervezetet tartalmazó közösségi csoport akciót indított a www.nyitottakvagyunk.hu oldalon és közzétették, hogy 2015-ben mit vállalnak azért, hogy a kivételezések és a nemi megkülönböztetések teljesen megszűnjenek.

A pontok között szerepel a női vezetők számának növelése, a részmunkaidős állások mennyiségének emelése, a fizetéskülönbség okainak feltárása és a lányok iskolai programjainak részletes ismertetője is.

A figyelemfelhívó akcióhoz már az első napon 50 olyan gigavállalat csatlakozott, mint például az Auchan, a GE Hungary, a Microsoft, a Sziget, a Google, a Morgan Stanley és még sorolhatnánk.

Ha Te is hozzá szeretnél járulni az esélyegyenlőség megteremtéséhez, ITT csatlakozhatsz a kezdeményezéshez.