Magyar munkavállalók tüntetnek az esélyegyenlőségért

2014. december 09. |

1 100 000 munkavállaló sürget változást, hogy nők és férfiak ugyanolyan esélyeket kapjanak a munkahelyeken Magyarországon.

A Gemius és a Nyitottak Vagyunk friss kutatásaiból kiderült, hogy több, mint egy millió munkavállaló tartja sürgősnek azt, hogy munkahelye tegyen az esélyegyenlőségért – azért, hogy a nők és a férfiak egyenlő lehetőségekkel rendelkezhessenek karrierjük során.

Ezért a 800 munkahelyet és szervezetet tartalmazó közösségi csoport akciót indított a www.nyitottakvagyunk.hu oldalon és közzétették, hogy 2015-ben mit vállalnak azért, hogy a kivételezések és a nemi megkülönböztetések teljesen megszűnjenek.

A pontok között szerepel a női vezetők számának növelése, a részmunkaidős állások mennyiségének emelése, a fizetéskülönbség okainak feltárása és a lányok iskolai programjainak részletes ismertetője is.

A figyelemfelhívó akcióhoz már az első napon 50 olyan gigavállalat csatlakozott, mint például az Auchan, a GE Hungary, a Microsoft, a Sziget, a Google, a Morgan Stanley és még sorolhatnánk.

Ha Te is hozzá szeretnél járulni az esélyegyenlőség megteremtéséhez, ITT csatlakozhatsz a kezdeményezéshez.

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Nem kell új emberré válnod csak azért, hogy utána boldogtalanabb legyél fogadalom

Nem kell új emberré válnod csak azért, hogy utána boldogtalanabb legyél

Elmesélem életem első édeshármasát édes hármas

Elmesélem életem első édeshármasát