Ma van a rasszizmus elleni világnap

2015. március 21.
Oké. És mit csináljak? Például fotókat. Az Amnesty International Magyarország április 8-án ki is állítja majd.

A rasszizmus elleni világnapon napozás közben sok mindent csinálhat az ember. Szerintünk például néhány Marie Claire-t érdemes akár újra átolvasni, minden lapszámban igyekszünk pár olyan cikket közölni, amely a különböző kultúrák, szubkultúrák iránti érdeklődést növeli-tágítja, és a megértést segítheti elő.

Mostani számunkban Majd megnőnek című cikkünk például egy példaértékű csepeli óvodát mutat be, ahová halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek járnak – és fantasztikus emberek működtetik, néha meglehetősen nehezen (hopp, helyben is vagyunk: van otthon egy csomó felesleges függöny? Hetek óta nem tudjuk hová tenni azt a néhány megörökölt mesekönyvet? Egy csomó játékunk van, ami nem kell? A megoldás csak egy telefonhívásra van.) De érdemes megnéznünk a lapban ajánlott nagyszerű francia filmet is, a Samba is sok kérdésünkre válaszol, ami az előítéleteket és a parttalan gyűlölködést illeti (interjúnk a főszereplővel).

Sőt készíthetünk magunkról fotót, fotókat is. Lássuk el a ‪#‎GyűlöletNélküliVilág‬ hashtaggel, és töltsük fel a Facebookra. Rengeteg hazai közszereplő és civil is megtette már az utóbbi napokban, az Amnesty International Magyarország pedig a képekből montázst készít, amelyet április 8-án a romavilágnapon állítanak ki.

Nagyon szép, békés, gyűlöletmentes hétvégét kívánunk. Olvassatok és beszélgessetek sokat.