Sosem látott képek a Vöröskereszt munkájáról

2015. április 10.
A 33. Magyar Sajtófotó Kiállítás kísérőkiállítása a Magyar Vöröskereszt munkáját hozza közelebb a látogatókhoz, hosszú idő után először.

A humanitárius segélyszervezet tevékenységének megörökítésére a Canon Pályi Zsófia fotóst (akinek a munkáit a Marie Claire magazinban is rendszeresen közöljük) kérte fel, aki két fotósorozaton keresztül hozza közelebb hozzánk a Magyar Vöröskereszt munkáját.

(Gyerekek lesik szüleiket egy fügödi ház ablakában, akik kenyér és tej adományért indultak el a Vöröskereszt egy közeli osztóhelyére.)

Egyik segítségével a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének mindennapjaiba pillanthatunk bele, a Gyermekszáj Program működésébe, amelynek köszönhetően a rászorulók hetente kétszer juthatnak tejhez és kenyérhez; valamint a Vöröskereszt miskolci utcai szolgálatos munkatársainak életébe is, akik azokkal a hajléktalan emberekkel foglalkoznak, akik nem tartózkodnak hajléktalan szállókban, de segítséget igényelnek.

A másik fotósorozat egy jegyellenőr családi életébe kalauzol minket, akinek egy ponton szintén találkozott az élete a Magyar Vöröskereszttel és a csepeli Családok Átmeneti Otthonával, ahol súlyos anyagi nehézsgégekkel küzdő családok kaphatnak ideiglenes szállást.

(Mérán egy lerobbant gyógyszertár a Vöröskereszt egyik bázisa, ahol a Gyermekszáj Program keretében tejet és kenyeret osztanak.)

 

 

(Egy karácsonyfa izzói adják a fényt egy mindössze kilenc négyzetméternyi lakásban egy miskolci domboldalon.)

A Magyar Sajtófotó Kiállítással párhuzamos tárlat május 17-ig látogatható a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.