Transznemű férfi kerülhet a Men’s Health címlapjára

2015. április 28.
Aydian Dowling lehet az első transznemű férfi a Men’s Helath nevű magazin címlapján. A címlapszereplés egy szavazás útján dől majd el, és Dowling máris toronymagasan vezet.

A 27 éves Aydian Dowling a magazin 2015-ös novemberi számának címlapján pózolhat, ha minden jól megy. Márpedig eddig nagyon is jól megy, Dowling ugyanis e cikkírásokor máris majdnem háromszor több szavazattal bír, mint a második helyen álló jelölt.

„Transznemű férfiként nagyon fontos cél számomra, hogy egészséges testem legyen, így megtalálhatom az utat a lelki békémhez is.” – írja a jelentkezésében. „Bár talán mindig harcban fogok majd állni a testemmel, folytatom a munkát minden nap, hogy egy boldog helyre lelhessek benne.”

Dowling egyébként elkötelezett testépítő, aki a „Beefheads Fitness” nevű YouTube csatornát is üzemelteti. Itt kimondottan az a célja, hogy transznemű embereknek adjon egészséges életmóddal és testépítéssel kapcsolatos tanácsokat. „Szeretném eltörölni a sztereotípiákat arról, hogy milyenek kellene, vagy nem kellene lennie egy férfinak. Azt gondolom, ez bátoríthatja azokat a gyerekeket, akik most elveszettnek és depressziósnak érzik magukat. Ha látják, hogy olyan emberek kerülnek a magazinokba, mint én, ha látják, hogy nekem is sikerült, akkor tudni fogják, hogy nekik is sikerülhet.”

A szavazás első köre június 21-én éjfélkor zárul, innen 100 ember juthat tovább a következő fordulóba.