Kate Middleton nők tízezreinél verte ki a biztosítékot

2015. május 03.
Speedy Duchess of Cambridge, vagyis alig egy nappal a szülés után a „gyors” jelzővel látta el a brit sajtó Cambridge hercegnőjét, nem véletlenül. A második gyermekének tegnap életet adó, majd alig pár órával később bomba formában pózoló Kate Middleton sokakat lenyűgözött, másokat egyenesen sokkolt tökéletességével.

Édes, kisimult baba, expressz, apás szülés, majd 10 órával később sugárzó arccal, makulátlan sminkkel és frizurával való távozás a kórházból. Akár egy reklám elképzelt – és meglehetősen kevéssé életszerű – jelenete is lehetne, de nem az. Kedvenc hercegnőnk, Kate Middleton (33) tegnap adott életet kislányának. A szülést óriási izgalom és várakozás előzte meg világszerte, nemcsak a britek, de mi is készenlétben álltunk, szinte számoltuk a napokat, hogy hol is van a szigetország trónutódlásban a negyedik helyre lépő királyi sarj. Hát itt. Jött végül, ha a várakozásokhoz képest „kicsit késve is”, igaz, a szülés után már rendesen begyorsult programpontokkal.

Alig 12 órával azután, hogy a hercegnő bement a kórházba, már Vilmos herceggel az oldalán, karjában a kislányával integetett a fotósok hadának boldogan, sugárzóarccal a St Mary Hospital lépcsőjén. Virágos sárga Jenny Packham ruhája ismét hibátlan választás volt, diszkréten látni engedte a pocakját (amiért első szülése után olyan sokan még inkább szívükbe zárták), de friss sminkjében és jellegzetes hullámos frizurájában sem volt szemernyi hiba.

És bár a királyi család boldog, kicsit zsúfolt napja milliónyi gratulációt hozott a sajtóban és a közösségi médiában egyaránt, azért egy apró kis homokszem csak bekerült a gépezetbe. Nők sokasága tette fel a kérdést: mégis hogy lehet, hogy egy anya pár órával a szülés után ennyire észbontó formában legyen?

A kérdés – bármennyire is rajongói vagyunk Kate-nek, és örülünk a problémamentes szülésnek – jogos. A hercegi párt többek közt a helyenként megvillantott természetességükért, látszólag józan gondolkodásmódjukért szeretjük, és szeretik emberek milliárdjai, Kate-et pedig külön is. Nők millióinak példaképe világszerte – akinek a viselkedése, a külseje, a megjelenése, a nyilatkozatai az olyan, amúgy is fajsúlyos témában, mint a gyerekszülés, különösen meghatározó és üzenetértékű lehet. A gond az, hogy amennyiben az állapota meg is engedte a turbótávozást a kórházból, a tökéletes styling, a játszi könnyedség akkor is rossz, de legalábbis felemás érzéseket hagy a milliónyi Kate-rajongóban (és persze a nem rajongókban is).

A szülőszobából a címlapokra

Vajón jó-e, elvárható-e, szükséges-e, példamutató-e egy alig pár órája szült nőnek bombaformában, címlapkülsővel integetni? Vajon azok a nők, akik aznap, másnap szültek Nagy-Britannia- és világszerte, milyen érzésekkel néznek tükörbe a „BRÉKING fotók” megtekintése és az óriási ováció után? Ahogyan a férjek, párok számára is tartogathatnak pár wow-élményt a kismamáról készült, a netet elözönlő bájos képek – hiszen nagy eséllyel kevesen mondhatják el közülük, hogy az ő kedvesük épp így festett 10 órával a szülés után.

Egy biztos: Katalin a tegnapi hivatalos bababemutatással egészen magasra tornázta fel a lécet, ennek pedig sokan hangot is adtak. Következzen néhány vélemény a Twitter- és Instagram-közösségből!

Lucy: Te jó ég, de jól néz ki Kate! Én biztosan nem így néztem órákkal a szülés után.”

Hannah: „Jézusom, add, hogy fele ilyen jól nézzek ki szülés után, mint Kate.”

Hannah Griffiths: „Annyira irigykedem arra, hogy hogy néz ki Kate órákkal a szülés után, én a szülés után hetekkel is borzasztóan festettem.”

Mary Burke: „Kate mesésen fest sárgában. Irigykedem a külsejére, én még járni sem bírtam a borzasztó szülésem után.”

RebeccaRyan: „Kate Middleton elképesztően néz ki. Én nem néztem így ki 10 héttel a szülésem után sem.”

Sozy: „Szerintem nem oké, ahogyan Kate Middleton kinéz alig órákkal a szülés után, ez nem fair.”

NicoleBaxter: „Hogy lehet az, hogy Kate ilyen jól néz ki miután kisbabát szült? Csak tíz órája… Valaki más szülhette a babát..”

Courtanay Craig: „Én rosszabbul festek 30 perces edzés után, mint ahogy Kate egy szülés után.”