Az év eddigi legmeghatóbb szülinapja

2015. június 11.
Több mint 16 ezer szülinapi kártyát kapott idegenektől az egyedül maradt idős néni.


Profimedia – Red Dot (illusztráció)

A brit Winnie Blagden 35 éve vesztette el férjét, és egyben utolsó élő hozzátartozóját, George-ot. A néni azóta teljes magányban él Sheffieldben, már csak a Serenta Homecare róla gondoskodó dolgozói, valamint néhány templomi barát maradtak neki, mint társaság.

Így történt, hogy az egyik idősgondozó megsajnálta a 100. születésnapjához közeledő nénit, és felkereste történetével a BBC Rádiót. Annyira meghatotta őket a dolog, hogy Facebook kampányt indítottak, amiben felkérték rajongótáborukat, küldjenek egy lapot Winnie Blagden tiszteletére.

A cél csupán 100 darab kártya kiküldése volt, ám a felhívás futótűzként terjedt, melynek eredményeképpen 16 ezer üdvözlőlap, virágok, torták és lufik érkeztek a szülinaposnak rendezett meglepetés bulira a Sheffield Town Hallba. Winnie-t rendkívül meghatotta a rengeteg ajándék, s azt kívánja, bárcsak mindenkinek megköszönhetné személyesen.

Jó dolog látni, hogy még mindig mennyi érzés van az emberekben, hogy egy ilyen megható történet ennyi embert megmozgat a világ minden tájáról, hisz az ajándékküldők között voltak ausztrálok, románok, japánok és amerikaiak is.

Winnie fotójáért és történetéért kattints ide!