Kínos számok helyett virágok a ruhacímkéken

2015. június 22.
Egy sportruházattal foglalkozó cég fejéből pattant ki, hogy a ruhacímkéken a szokásos számozást inkább virágfajtákra cseréljék. Így senkiben nem kelthet rossz érzéseket a társadalom szemében túlságosan nagynak ítélt szám.

Hányas pólót hordasz? Büdöske! Mekkora ez a nadrág? Őszi kikerics!


Fotó: Profimédia -Red Dot

A sportruházatot gyártó Manifesta a size-shaming, azaz a méretek kapcsán felmerülő rosszindulatú megjegyzések ellen szállt harcba. Ha egy kilógó címkén megpillantják a betűt, ami nem S és a számot, ami nem 34, sokan azonnal megállapítják magukban – jobb esetben magukban -, hogy az illető egyáltalán hol találta magának ezeket a cirkuszi sátor képzésére alkalmas ruhadarabokat.   

2011-ben a márka igazgatója, Rachel Blumenfeld szomorúan állapította meg, hogy a teltebb hölgyeknek szinte alig gyártanak sportolásra alkalmas holmit, pedig lehet, hogy nem szeretnének örökké teltebb hölgyek maradni, és valamit ők is felvennének az edzőterembe. Mivel a márka számára fontos, hogy minden nő vonzónak és csinosnak érezhesse magát, kitalálták, hogy a hagyományos számok helyett virágokkal jelzik a méreteket ruháikon. Persze ha valaki ismeri a rendszert, tudja, milyen méretek állnak a virágok mögött, de talán mégiscsak kellemesebb érzés egy pipacs, vagy egy liliom „méretű” trikóban izzadni.