Ő még haladna előre – segítsünk neki!

2015. szeptember 04.
Ilyen a hajléktalanságból kiutat jelentő, konkrét segítség. Igazi esély – amelyhez mi is hozzájárulhatunk.


Gabi középkorú, hajléktalan nő. Teljesen lebénulhat, ha továbbra is nehéz fizikai munkát végez. Most van esély az újrakezdésre: képesítést szerezne, amellyel portásként elhelyezkedhet. Ha sikerül, ismét talpra állhat – folytathatja önálló életét.

Ebben támogathatjuk őt a Zöld Pók Alapítvány, a Van Esély Alapítvány és a Város Mindenkié Csoport Restart programjában: ennek keretében számos hajléktalan és szociális segítője valósított meg a közösségi adománygyűjtésnek köszönhetően olyan konkrét lépéseket, amelyekkel igazi kiutat találtak. Az első ilyen kampányuk Péter érettségije és traktorvezetői jogosítványa volt, a legutóbbi, immár nyolcadik sikeres gyűjtésük keretében pedig János hegesztő szerszámaira adtuk össze.

Most pedig itt van Gabi: csípőprotézise ellenére egész életében nehéz fizikai munkát végzett. Orvosa szerint, ha nem hagyja abba a fizikai munkát, teljesen lebénulhat. Gabi, segítőjével sok lehetőséget végignézve úgy döntött, hogy portásként próbál elhelyezkedni, ami ülőmunka, és akár részállásban is végezhető. Több hirdetésre is jelentkezett, ám mindenhol személy- és vagyonőri képesítést kértek. Gabi most ezt a végzettséget szeretné megszerezni. A program sikeréhez persze nem elég maga a tanfolyam – Gabit szociális munkása, Katalin fél éven át kíséri majd, hogy megvalósítsa a terveit. A civil kezdeményezéseket segítő adjukössze.hu oldalon támogathatjuk Gabit és kapunk majd beszámolót arról, hogyan sikerül neki a továbblépés. Rajtunk ne múljon, ha valaki fel akar állni a padlóról és tenni azért, hogy jobban menjen az élete!

További részletek itt.