Idén karácsonykor legyél te a legjobb fej – így jótékonykodhatsz most

2015. december 08.
Ebben az évben lepd meg magad azzal, hogy másokat lepsz meg. A teljesség igénye nélkül összeszedtünk néhány szuper lehetőséget, amivel segíthetsz a rászorulóknak idén karácsonykor.

Tudjuk, hogy ordító közhely, de tegye mindenki a szívére a kezét és mondja úgy, hogy segíteni nem elképesztően jó érzés. Persze nem mindig önzetlenül jó érzés, de ezt már tényleg nem vetheti senki annak a szemére, aki a legkisebb adományozó vagy jótékonykodó gesztusra is rászánja magát. Mert tényleg jól esik az embernek a tudat, hogy miatta lett egy hátrányos helyzetű kisgyereknek szebb, a hétköznapok szürkeségétől kicsit színesebb az ünnep.

Profimédia – Red Dot

Add Tovább

Az Add tovább azért szuper és egyedi kezdeményezés, mert itt nem csak arról van szó, hogy az ember bevág egy csomó vacakot egy kartondobozba és elviszi a legközelebbi adománygyűjtő pontra. Itt tényleg olyasmit adhatunk, aminek a gyerekek örülnek, olyat, amit ők maguk kértek karácsonyra. Négy otthonból (A Pécsi Gyermekotthonból, a Debreceni Reménysugár gyermekotthonból, az Oroszlányi gyermekotthonból és a Mándoki gondozó otthonból) választhatunk gyereket egy google listából, akit majd meglephetünk azzal, amire a legjobban vágyik karácsony estéjén. Egyébként a listát böngészve egészen megdöbbentő, hogy az otthonban lakó gyerekek nem videójátékokat vagy éneklő robotkutyát szeretnének, hanem elképesztően nagy arányban (saccra azt mondanám, olyan 70%-ban biztosan) tisztálkodószereket kérnek. Ezeket az adományokat – szigorúan a lista betartása mellett – a KIOSK-ba kell majd elvinni.

StyleBar Karácsonyi Adománygyűjtés

Az Ó utcában megbújó StyleBarban december 23-ig fogadják az adományokat, de december 12-én együtt, személyesen adják át az addig összegyűlt holmit a Fővárosi Gyermekvéselmi Középont és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnak. Az este egyébként több szempontból is különleges: az ajándékozás napján a gyerekek igazi ünnepi frizurát is kapnak, ugyanis még hajvágás is lesz, de az adományozók sem járnak rosszul – nekik egy pohár frizzante pezsgő jár a nagylelkűségért. Az esemény leírása szerint 0-18 éves fiúk és lányok részére várnak ajándékokat, ez persze sok minden lehet, de kiemelték, hogy elsősorban nem élelmiszert várnak, és lehetőleg a plüssöket is mellőzzük (azokból elég sok van az otthonokban).

Vizslamentés Karácsony

Ha idén segítenél a kutyusoknak is, ajánljuk (egy csomó más kutyáknak segítő adománygyűjtés mellett) a Vizslamentés karácsonyi buliját. Ezzel egészen biztosan csak jól járhatsz, hiszen lesz ott egy rakás tüneményes vizsla, és ha már ott vagy, kutyafuttában (!) még saját kedvencednek is nézhetsz valami apróságot a fa alá.

Nektek van kedvenc karácsonyi kezdeményezésetek? Ha igen, írhátok meg nekünk kommentben!