Balázs az aranyért – Egy autista fiú a dobogó legmagasabb fokán

2015. december 17.
Hogy ne csak hollywoodi kliséparádéban teljesüljön a „Meg tudod valósítani az álmaidat!” igazsága... Segíthetünk. Mi is, te is.

Tóth Balázs 26 éves autista fiú. Egyetlen találkozáson múlt a jövője: megismerkedett Karácsonyi Zsolttal, a csepeli evezősklub edzőjével, aki felfedezte rejtett képességeit. Kilátásai a sportnak köszönhetően teljesen megváltoztak, egészséges életet él, napjait kitöltik az edzések. Balázs civilben konyhai kisegítőként dolgozik egy pesterzsébeti általános iskolában, emellett rengeteget edz, megfeszítetten küzd a számára legfőbb célért: a dobogó legmagasabb fokára állni, és hallani, ahogy felcsendül a Himnusz.

Balázs tehát küzd, azonban az áhított cél eléréséhez az akaraton és a sok áldozaton túl további segítségre is szüksége van – a felkészüléshez szükséges eszközöket már nem tudja önerőből finanszírozni Karácsonyi Zsolt edző és a család.

Rajtunk is múlik

Itt jön képbe a közösség ereje, ugyanis közös összefogással, együtt most lehetővé tehetjük Balázsnak a felkészülést. Sőt a legtöbbet adományozónak kivételes sportélményben lehet része: Balázs edzője egy hónapig teljes körű ingyenes edzésoktatást biztosít majd a nagylelkű segítőnek.

Annyiszor halljuk, hogy nincs elég konkrét, pozitív példa körülöttünk arra, miként valósíthatjuk meg az álmainkat, illetve mit tehetünk azért, hogy valaki elérhesse a célját – hát tessék, most nem csak inspirációt kapunk, hanem a részesei is lehetünk egy különlegesen klassz dolognak! A kifejezetten nonprofit kezdeményezéseket segítő adjukössze.hu oldalon tudunk hozzájárulni, hogy Balázs álma valóra válhasson –  rajta pedig nem fog múlni!

Részletek itt.