2015 öt legjobb női beszéde

2015. december 30. |

2015 a végéhez közeledik. Idén legalizálták az azonos neműek házasságát az államokban és legutóbb Görögországban is engedélyezték az élettársi viszonyt, a feminizmus pedig is egyre szélesebb körben válik ismertté – globális támogatást nyerve. A nők oktatására egyre több szervezet hívja fel a figyelmet, és még talán soha nem beszéltünk ilyen sokat a nemek közötti egyenlőtlenségekről, mint most. Sütkérezzünk hát a nemzetközi feminista dicsőségben az alábbi, 2015-ös idézetekkel. Kattints a Nők Lapja Café Blog Girlpower bloggerének összesítéséért!


Profimédia – Red Dot

1.”Amikor azt mondtad a beszédedben: ‘Ha nem most, akkor mikor? Ha nem én, akkor ki?’, akkor úgy döntöttem, nincs azzal semmi baj, ha feministának vallod magad. Szóval én feminista vagyok, és mindannyiunknak feministának kellene lennünk, mivel a feminizmus az egyenlőség egy másik kifejezése” – Malala Yousafzai az Emma Watsonnal történő beszélgetés során novemberben.

2.”Jelenleg mindösszesen 20 nő van a szenátusban, ezért fontos számomra, hogy arra bátorítsam a nőket, hogy pályázzanak. De ugyanilyen fontos, hogy egyes férfiak pedig fogják be a szájukat. Ez nem azt jelenti, hogy mi nők nem becsüljük a gondolataikat, hanem azt, hogy nem értékeljük mindet. A világnak nincs szüksége arra, hogy mindenről legyen véleményed. Például arra, hogy a nőknek mit kellene csinálniuk a testükkel. Csend legyen.” – Claire McCaskill szenátor, a The Late Show Stephen Colberttel című műsorban szeptemberben.

3.”Minden nőnek üzenem: igen, meg tudjuk csinálni. Remélem azzal, hogy megnyertem ezt a díjat, inspirálok sok-sok-sok nőt… hogy ők is itt álljanak ezen a színpadon, és ők is átvegyék Az Év Sportolója-díjat. Úgyhogy hölgyeim, igen, meg lehet csinálni!” – Serena Williams, az Év Sportolója díjátadóján, ahol beszélt a testszégyenítésről és a kritikákról is, amivel karrierje során oly sokszor meg kellett küzdenie. “Volt már olyan, hogy valaki a bőrszínem miatt nézett keresztül rajtam, de olyan is, hogy azért vettek semmibe, mert nő vagyok. Ha akkor hallgatok a kritikusokra, akik azt mondták, soha nem fogok Grand Slamet nyerni, akkor most nem állnék itt több mint 21 Grand Slam címmel a kezemben”.

4. “Mint First Lady, anya és emberi lény, nem tudok elmenni ezek mellett a lányok mellett, és azt tervezem, tovább hallatom a hangom értük életem végéig. Tovább sürgetem a világ vezetőit, hogy fektessenek be, és teremtsenek olyan társadalmakat, ahol megbecsülik őket. Azt tervezem, hogy elérem a helyi vezetőket, családokat és lányokat, hogy felhívjam a figyelmüket a lányok iskolába járásának erejére” – Michelle Obama a The Atlantic nevű újságban írt esszéjében a Let Girls Learn kezdeményezésről.

5. “Hadd mondjak valamit: az egyetlen dolog, ami a fekete nőket megkülönbözteti bárki mástól, az a lehetőség. Nem tudsz nyerni Emmy-t olyan szerepért, ami nem is létezik” – Viola Davis, miután átvette az Emmy-díját szeptemberben.

A további listavezető idézetekért kattits ide!

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Minden sikeres nő mögött még több sikeres nő áll lipták tímea

Minden sikeres nő mögött még több sikeres nő áll

„Képes lenne a balett megmaradni a csillogó ruhák nélkül is annak, ami?” – interjú Grecsó Zoltán táncművésszel balett

„Képes lenne a balett megmaradni a csillogó ruhák nélkül is annak, ami?” – interjú Grecsó Zoltán táncművésszel