Huzat Kommandó: képzés, szigetelés, egészség – Segítesz?

2016. január 24.
Ilyentájt sűrűn aggódunk, vajon mennyi lesz a fűtésszámla. Rengeteg hátrányos helyzetű családnál ez már megalapozott félelem, ami nemegyszer azt is jelenti, hogy az evés vagy a melegedés között kell választaniuk: a magas fűtésszámla miatt nem marad pénzük ennivalóra, szigetelésre pedig végképp nem gondolhatnak. Egy kezdeményezés segít, hogy segíthessünk.


Ördögi kör, hiszen utólagos nyílászáró-szigeteléssel akár 15–20% fűtési költség és energia is megtakarítható, ami a nehéz sorsú családok számára felbecsülhetetlen segítséget jelent.

Az Ökoszolgálat Alapítvány országszerte már számos rászoruló család otthonában állta útját a hidegnek, ingyenesen, önkéntesek segítségével felújítva a nyílászárókat. Forrásaik azonban kimerültek, holott a probléma még adott – szerencsére az elhivatottság is: a civil szervezet több hátrányos helyzetű családnak szeretne és tudna segíteni, hogy a következő telet már egy melegebb, huzatmentes lakásban tölthessék.

Nemcsak életmentő, de zöld és fenntartható is

Ráadásul hosszú távú megoldásban gondolkodnak: az alapítvány ugyanis környezeti tanácsadással is foglalkozik, így a szigetelés mellett minden család részesül egy rövid képzésben is – érdemi lehetőséget kapva egy zöldebb, fenntarthatóbb, egészségesebb életre.

Most szembeszállhatunk a hideggel, segítve a Huzat Kommandó munkáját: a nonprofit kezdeményezések támogatására létrehozott adjukössze.hu oldalon 1000 Ft-tal egy család ökotréningjébe szállhatunk be, míg 5000 Ft adományból már egy kisebb ablak fog jól zárni, ha jön a legcsípősebb hideg. Az adományozók személyesen is láthatják majd a projekt gyümölcseit – ha benntartjuk a meleget ezeknél a családoknak, mi magunk is több melegséget érzünk. Garantáltan.

Részletek ITT.