Állítólag a kutyák nem is szeretik az ölelést

2016. május 18.
A hét tragédiája a féltudományos világ legújabb híre, ami szerint ezek az ölelnivaló állatok igazából nem is szeretik az ölelést.

Az egyértelmű, hogy mi imádjuk magunkhoz szorítani négylábú barátainkat, de most kiderült, hogy ők egyáltalán nem örülnek ennek az egésznek. Valójában egészen odáig mentek, hogy a kutyák kimondottan utálják az ölelgetést.

És hogy miért van ez? Állítólag evolúciós okai vannak. A kutyák alapvetően fel vannak rá készülve, hogy veszély esetén menekülőre fogják, az ölelés pedig olyan klausztrofóbiás érzés számukra, ami korlátozza őket ebben az ösztönben. A Psychology Today tanulmánya szerint a kutyák 82%-ka mutatott megemelkedett stressz –és szorongásszintet, mikor megölelték őket.


Ugye milyen rossz lenne, ha nem lehetne megölelni őt? (Fotó: Profimedia – Red Dot)

Most persze sokan példálózhatnának saját kutyájukkal, aki egyértelműen imádja az öleléseket, hovatovább, külön kéri minden reggel és este, de az igazság az – és ez mondjuk nem kevésbé megható, mintha az állat követelné a szeretgetést, sőt – hogy ezt egyszerűen azért hagyják, mert tudják, hogy nekünk jó. Ez pedig akárhogy is, de elég rendes dolog tőlük, mert hát valljuk be, nekünk tényleg eléggé jó.