Ennyit kell félretenned, ha milliomos akarsz lenni

2016. június 14. |

Márpedig ki ne akarna? De sajnos mesés örökség vagy gyümölcsöző start up hiányában nem marad más, mint a lelkiismeretes spórolás.

Apró lépésekkel igenis messzire lehet jutni, és nincs olyan, hogy túl kevés megtakarított pénz. A This Is Money brit kutatása szerint például ha csak napi 10 fontot teszünk félre (ez nagyjából 4000 forint) akkor idős korunkra már milliomosok lehetünk, jöhetnek a világkörüli utak, óceánjáról, aranykeretes olvasószemüvegek.

Igaz, ehhez elengedhetetlen, hogy ahogy elkezdünk dolgozni, nekiálljunk a spórolásnak is. Valószínűleg persze rövidebb az út a milliókig, ha tőzsdemágusok vagyunk, van valamilyen jól menő üzletünk vagy az ölünkbe pottyan egy nagyobb összeg, de kitartó spórolással azok is meggazdagodhatnak, akik kerülik a kockázatos vállalkozásokat vagy nincs dúsgazdag idős rokonuk.

Ha ezt a lassú utat választjuk, érdemes persze odafigyelni a mindennapi kiadásokra is. Az oldal szerint hajlamosak vagyunk (mármint szerintük a britek hajlamosak) napi 10 fontot elkölteni kávéra és nassolnivalóra a munkaórák átvészelése érdekében, ami valójában persze felesleges pénzköltés. Gondoljunk arra, hogy a naponta elszórt néhány ezer forint (legyen az akár csak kétezer) évek alatt tényleg jelentős összeggé duzzadhat, és ha most odafigyelünk, a nyugdíjas években mi lehetünk az az aranyba öltözött nagyvonalú nagyi, akire mi mindig is vágytunk.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Riporter

Ha kórházban hal meg egy csecsemő, mindent megtettek érte, ha otthon, megérdemelték gyász

Ha kórházban hal meg egy csecsemő, mindent megtettek érte, ha otthon, megérdemelték